17122017-IMG_9660

Det är Tredje Advent.

-och tre ljus brinner i adventsljusstaken. Bara en vecka kvar till julafton. Himmel, vad härligt det ska bli. Här njuts varje dag, så mycket vi bara ooorrrkar. Det känns nästan lite, lite som att vi tjuvstartat jullovet redan. Eftersom det är långhelg nu och allt. Bara några dagar jobb kvar för mannen, sen är det lov på riktigt.

Även idag har det åkts spark och snöräserkälke för oss alla fyra. Och här i köket har jag haft hjälp av vår treårige, så vansinnigt lillgamla, lilla pojke som fullkomligt älskar att vara med precis där…. på samma sätt som jag får en smärre utskällning om jag skulle ha råkat börja med något bakande eller så, uuuutan att säga till honom.17122017-IMG_9662

Kristyränglarna är torkade och redo att, tillsammans med röda pumlor och smällkarameller, hängas i granen när det blir dags. En sista kaksort har blivit till och om ett litet tag väntar den där kalljästa degen på att bakas ut. Mums!

Rocky Roads (det, bland fler karamellrecept; HÄR) och Wienernougat har hamnat i sina burkar. Och det sistnämnda var ju bara så löjligt enkelt att göra. Receptet hittade vi inne hos Jennys Matblogg. Kommer här nedan också!

17122017-IMG_9659

Wienernougat

 

Du behöver: 
100 gram choklad (mjölkchoklad eller mörk choklad, välj själv!)
250 gram nougat
100 gram flagad mandel

Sen då?

  1. Rosta mandeln i en torr panna, se upp så den inte blir bränd. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad. När den har smält så bryter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandats samman.
  3. Vänd då ner den rostade mandeln.
  4. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper. Ju mindre form, desto tjockare blir chokladbitarna. Ställ sedan svalt.
  5. Skär i bitar när wienernougaten är kall… och njut!

17122017-IMG_9664 17122017-IMG_9654

Just nu ligger jag raklång på kökssoffan och pustar ut ett slag. Liten pös till Farmor och Farfar för en stund sedan och Coola Juni är ute i mörkret med pappan och grejar med jagvetintevad. Om nu galet trötta Tomtemor skulle masa sig upp för lite middagslagning kanske…. men bara en liten, liten stund till här först.

Må så gott!

Lillafrun