Ok. Enda frågan; Varför i all sin dar har jag inte gjort hemgjord granola tidigare?

Så tramsigt enkelt och så vansinnigt gott. Jag läste recept men freestyle sedan då jag inte hade prick allt som stod där hemma, tillsatte lite annat och så vidare. Tänkte ge er min och Junis version som vi gjorde idag.

Granola á la Emmeli

(Till cirka en liter);

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda 5 dl havregryn, 1,5 dl riven kokos, 1,5 dl hackade sötmandlar, 1,5 dl hackade hasselnötter, 2 tsk kanel, nästan 1 tsk malen kardemumma och en pyttenypa med salt. 

Smält sedan försiktigt 3/4 dl kokosolja, 3 msk flytande honung och en skvätt ekologisk äppeljuice (typ 0,5 dl). 

Rör ihop alltsammans och blanda noga. Häll ut hela smulet på en bakpappersklädd plåt och skjutsa in i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter. Håll koll, rör då och då så det inte bränner. Låt svalna. Och strössla över vad du nu vill.

Tänk vilken härlig känsla att ha egen granola till frukosten! Ja, eller till melliset.. idag strösslades den över feta yoghurten. Jag har ett annat förslag jag ska testa någon dag också.

Det kostar ju skjortan (typ) att köpa granola. Ändå gör vi det ofta för att det är så gott. Men nu kommer det nog definitivt bli mer sällan. För så enkelt det var. Roligt också! Nästa gång tillsätter jag nog dom där pumpakärnorna jag inte hade hemma. Så. Prova gör egen granola, för sjutton!

Och hörreni, några timmar kvar av tävlingen om det där drömmiga, ni vet. Ni som inte hunnit tävla, men vill, gör det HÄR. 

Nu. Onsdagkvällen! Hör gänget ute i köket som lagar chili concan tillsammans, låter så mysigt och verkar bli himla gott (och starkt av deras resonemang att döma). Det snöar på tvären (okej snön, nu räcker det!!) och jag känner mig i efterhand smågalen som efter träningspass idag, tog min sovande Lillan och gick långrunda för att sedan hämta hem Storebror på Föris, i detta busväder. Oplogade vägar och snöpisk i ansiktet. Det var allt annat än lättgått, om man säger så. Skitjobbigt, rent ut sagt. Men här klagas inte över lite extra motion.. kan bara hända att jag är en väldigt mör preggomami när jag vaknar imorn.

Hoppas att ni har en god vecka, alla ni!

Jag är såå glad över att ni lämnar fler och fler kommentarer, ord, tycker till och är meeed mig här inne.. inte bara genom att jag ser er som siffror i ett antal. Tjohoo, till er!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4