Och där är också en del utav hallen, ja! Till höger efter ytterklädeshavet, är dörren upp till övervåningen.

Åhå, vilken helg det där var!

FinFredagen. Med fredagsmys hos Idan och F. Så himla fint. Och så den där Vackersöndagen igår, ni läste om. På mitten, en fasligt fräsig och produktiv Lördag.

Mamman var ifrån sin ”bäbisflicka” (som ju faktiskt inte alls är bäbis längre, men ändå bäbis i mitt hjärta) i 6 timmar (!) och till en början var det hur konstigt som helst.. men med tiden fick jag tvärsnurr på vad jag skulle göra och var så tacksam över att få befinna mig i det där stöket och röja, rensa, kasta, skänka och så vidare.

Lillan hade haft det tipptopp och Minimannen också. Vi avslutade kvällen i Lilla byn, Mammalagad middag så fantastiskt god. Mannen fick hoppa in i vedeldade bastun också. Själv kände jag inte att jag skulle må så bra av det då jag kände mig ganska trött i Bebbemagen redan. Inte jätteskönt med tokvarmt då. Men det tyckte bastugalne M. Så till kvällen åkte vi hemåt, alla nöjda, mätta, belåtna och med skönaste vad-mycket-vi-fått-gjort-idag-känslan.

Jag smalt där jag satt bland alla Litens pyttekläder. Den där Emil-i-Lönneberga-skjortan som han nog har i typ alla storlekar. Småttingarna kläder sorterades bara lite extra, kanske något enstaka plagg som fick flytta vidare… men det allra mesta sparades vidare såklart.

När jag var mitt bland det där kartong-, och stora-ikea-kasse-havet, med helt gaaalet mycket barnkläder trodde jag aldrig att jag skulle komma någon vart.

Men plötsligt gick det ju att gå in i det där klädrummet… ni förstår ju själva, om jag där kommit en bra bit på väg och det ändå såg ut sådär..

Och där ser ni vart mannen mestadels höll till!

Lyckliga är vi som fått kusinärva så himla mycket. Men ett utav dunderlassen vi fick, var med orden ”det är massor. sortera. använd. och det ni inte vill ha, får ni ge till dom som behöver det bättre”. Och det var den rensningen gjorde jag i helgen. Så himmelens härligt att veta att någon kommer få använda allt, istället för att det ligger ”oanvänt” här hemma hos oss. Guldkornen är såklart sparade, men annars flyttade jagvetintehurmånga svarta säckar iväg. Inte bara som balsam för själen. Mer som dubbelinpackning för själen, ju! 

Både jag och mannen har haft samma storlek på kropp typ i en evighet (ja förutom typ i mitt skede nu. när jag är preggo), så det har inte behövts hivas iväg några kläder för den skullen. Istället har jag spaarat. Så galet. För några år sedan var jag också en sjuhelsickes shopaholic (är en lite fördold sådan nu.. mer barnen som blir ”drabbade”), så ja.. en herrans massa gammkläder hivades från oss också. Jag var såklart tvungen att spara nån tisha från vår första sommar tillsammans och sådär… det känns som igår fast det ju alldeles snart är nio år sedan vi hoppade på det mest fantastiska och härliga vi vet; Livet Tillsammans, han och jag. Och nu med våra småttingar. Finaste som finns.

 

 

Så. Nu är jag så vansinnigt pepp på att ta tag i dom allra sista kartongerna där uppe. Kläddelningen är check. Men en del annat finns där uppe också som ni ser. Därefter kan rummet fortsätta sin väg mot att bli…. vi vet inte riktigt vad? Lutar åt vara-tillsammans-rum i kombo med gästrum. Det kan bli bra, va?

Ok. Måndag du då! Ta hand om er och god start på ny vecka önskar er!

 

 

Lillafrun