Så stort. 4 år, liksom. Och vilken lyckad dag, då. Så nöjd, glad och tacksam pojke. 

Låt säga såhär; innan klockan var typ 09, hade vi hunnit ha den där mysiga Födelsedagsmorgonen innan pappan susade iväg, tagit hand om väldigt söt disk, rivit ut det nya legot och börjat bygga så smått, småspelat nya spelen och till sist bakat självaste födelsedagstårtan. Det var tempo på den där dagen. Det ska gudarna veta!

Det bästa till den bästa. <3 En utetur också.

Och ute-testande av presenterna.

Så plötsligt sken solen. Och tårtan fylldes. Med sån där mörk chokladmousse jag tipsade om häromdagen, ni vet (HÄR finns receptet på den om ni undrar) och alldeles nykokt jordgubbssylt med bär ”plockade” i frysen från i somras (lyx!).

Storlilla Litens 4-årsdagstårta.

Någonstans här var mamman så trött att hon nästan såg stjärnor. Lillan snusade gott i vagnen och pojken donade en stund för sig själv. Jag hade inte tillräckligt med tid för att hinna somna en stund.. ta sig ner i varv, liksom (hah)…. så, jag drog av ett tabatapass i stället. Typiskt mig. Och det funkade fint. Ny energi sedan.

Och plötsligt började S efterlysa att ”någon” skulle komma. Han var ju på ett sätt väl medveten om att många jobbar och att kalaset är i helgen. Men ändå, liksom… det är ju fasligt festligt med besök på just den rätta dagen. Jag kände mig då väldigt nöjd över vetskapen att några darlingar var på intåg för överraskande.

 

Chokladbollar dukades fram i liten skål.

Och rätt som det var kom lille herrn på att han ju såklart skulle ha skjorta på sig. Det var så mycket blåbär på tishan ändå, så det passade ju himla bra. Självklart, svarade jag lite flåsande. Vi skiter i att stryka den. Försökte jag. Förgäves. Nystruket ska det vara. Allt som vanligt. Lillhjärtat.

Lycklig 4åring som blir grattad genom gullig födelsedagssång från ena kusinen.

Väntan.. vilka skulle komma egentligen.

… älskade Mäjadalenkusinerna, såklart! Och Mormoster Storan. Litet födelsedagsfika med tårta och chokladbollar. S hade tryckt ner ljusen stadigt i tårtan och bad (skulle nog hellre säga beordrade bestämt) oss att ”sjung när jag blåst ut ljusen, ok?”. Dagen domderandet inte hade några gränser och födelsedagssången ljudade ännu en gång. Lycklig Liten över storfrämmande av en drös favoriter.

Lilla Juniflickan fick smaka chokladboll.

Och den gick i, om man säger så. Nog hennes bästa stund under den dagen… som i övrigt inte alls var så party, tyckte hon. Först blir väckt på morgonen, liksom. Sen, hon som vanligtvis brukar få låna leksaker från Bjossan, fick knappt röra nya sakerna (förståerligt ju)..och så tandsprickning på det. Mm.. riktigt party. Och helt klart något som gjorde det lite svettigare för morsan under dagen att hålla små hjärtan nöjda härs och tvärs.

Som pricken över allt, favoritpastan lagad utav Vackerpappan till middag och sedan kom Farmor och Farfar en snabbis till kvällen och en tvärsväng till bredvlådan togs också… för för att kaanske, kanske hitta ett kort från någon älskad. Och oj, det var ju massa post där. Under hela dagen hade det strömmat telefonsamtal, från små byar och långt-borta-landet Thailand och många små söta meddelanden. Vår lyckligt lottade Miniman som är omringad av så mycket kärlek.

 

En 4-årsdag, alltså. Jättebra och Skitrolig. Två utav dom beskrivande orden från huvudpersonen tillika Minijubiliaren. Fint så.

 

Ok. Nu åter till Kalasfix säger denna mor!

 

Lillafrun