Vackra maj, välkommen! 

Och där; en del utav middagen idag. Något som är så gott som förrätt, som tillbehör till grillmiddag, eller bland massa små tapasrätter. Lite sådär ungefärligt recept kommer här nedan. Ta bort, lägg till.. ja, ni vet; gör er egen version! ”smaka, smaka, smaaka!” som Mat-Tina säger!

Brushetta med tomat och mozarella

Du behöver: 

 • Ett gott bröd. Någon typ av surdegsbröd. 6 skivor/bitar.
 • 5-6 kvisttomater… (allra godast förstås; en drös solmogna körsbärstomater tagna direkt från sommardagen…mm!)
 • En vitlöksklyfta
 • En bit rödlök
 • Olivolja
 • Basilika
 • mozarella
 • några finhackade soltorkade tomater
 • Salt, peppar
 • Piffigaste piffen; balsamico!

Gör såhär:

 1. Gnid in brödet med olivolja och vitlök
 2. Stek i panna eller grilla bröden lite lätt
 3. Hacka tomaterna, basilika och rödlöken fint. Skvätt på lite olivolja, salta och peppra. Smaka av!
 4. Pyssla sedan ihop alltsammans; Brödet, tomatsalladen, mozzarella i småbitar, något litet blad basilika, lite flingsalt och peppar! … och gärna lite balsamico på högsta toppen! 

Så gott!!

Å.

Första maj. Med vårregnet som fallit där utanför. Jag känner mig alldeles pirrig i magen inför denna majmånad. Så mycket fint som väntar ju. Största önskan nu är att alla ska få bli friska här hemma, sen kan majnjutet börja på riktigt. Det här med att få i en liten Skrålla penicillin är än så länge omöjligt. Evigt tacksam för allt engagemang, alla meddelanden, mail och så vidare från er. Ni är så himla, himla rara! Och vi verkar vara långt ifrån ensamma om detta dilemma här hemma. ”Nej, mamma! Blä. ÄCKELI!!” har det låtit idag… En piggare liten tjej som börjar visa sin vanliga vilja igen, vilket är underbart förstås <3

Godnatt 1 maj!

 

Lillafrun