Vi vaknade till hällregn. Faktiskt helt vansinnigt mysigt. Det var liksom inte kallt ute, det kändes som riktigt sommarregn nästan. Äta lördagsfrukost tillsammans med filt och tända ljus. Och strax därefter sken solen över gården, som ni ser!

Idag har ägnat jagvetintehurmånga timmar åt att skura. Skura, torka, gno. Utemöbler, verandan, räcket och själva fasaden om verandan. Barnvagnar har blivit skinande och ja kära nån, så fint och fräscht det blivit och vad skönt att checka av, säger preggot….

Smet in och stekte en drös pannkakor och ”plockade hallon i frysen” (bästa påfundet) och bjöd darlingarna på utelunch.

Mycket uppskattat, av både Snickarpappa och gullungar!

Förutom att staketet är lite ledset efter snön, så bara älskar jag allt i den där bilden. En Drömbild. För mig.

Efter att det gnotts skit skulle vattenslangen fram och skölja bort. Två hjälpredor hade jag förstås…. och ”Någon” tog det där med vattenspolandet på största allvar och verkade tycka, med skrattet bubblandes, att det var heelt rimligt att spruta preggomorsan alldeles dyngsur. Vattenkriget var igång sedan kan jag avslöja.


Till kvällen när verandan äntligen torkat, tog Mannen och Juniflickan till sist och hämtade upp somriga verandamöbeln som stått undangömd under vintern. Ännu lite mera torkande och sen flyttades allt på plats. Undertecknad njöt nog allra mest av att parkera tillbaka dom där petnogatvättade barnvagnarna…

Älskar att ta hand om det vi har och är så nöjd över att alltid ha behandlat vagnarna som små bäbisar (typ).. det gör liksom att det känns lika mysigt att snart få bädda ner ”lilla trean” i den där emmaljungan som vi köpte när Storebror skulle födas, tills dess får det vara Junis vagn allra mest, förstås.

 

Och titta! Idag har vår stora björk fått små, små musöron till blad och våren är sannerligen här. På det allra godaste sätt! Kära nån såna majdagar det är. Och sån ynnest att få njuta av hela alltet, tillsammans.

 

En Drömgårdslördag, alltså. När våren slår ut. Åh.

 

Godnatt från Drömgården! Hoppas så att ni haft en fin dag, ni med. <3

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4