Tillsammansdag. Vårt bästa sätt av livsinvestering. Dom där veckostarterna som betyder alla-hemma-dag.

Hela gänget påtade med ditt och datt under hela dagen.

Trädgårdsbestyr.

Preggot skottade jord, gjorde i ordning lilla odlingstäppan och sådde godsaker tillsammans med småttingarna.

Morötter, sockerärtor, spenat, sallad.. och lite blomster förstås.

Nu är det bara att vattna. Och väääänta..

Viktiga vätskepauser i skuggan…

M gjorde det där projektet jag längtat sååå efter; putsa köksfönsterna rena från färgskvätt (och sjuhelsickes mammas flugskit).

Ååå, det blev så himmelens vackert! Nyputsade fönster är som ett smycke, tycker jag. Särskilt ett med kulturglas och med fasta vackerspröjs…

En kvällspromenad där barnen gjorde natt i vagnen, fick avsluta dagen. Dörren stod på vid gavel till sent… denna majmånad.. som den vackraste sommarmånaden!

 

Så, så startade vi vår vecka här på Drömgården. Hur härligt som helst!

Och idag ska det bli sådär smågalet varmt… jag kan inte nog säga hur lyxigt jag tycker det är att få gå här hemma vankandes med stora bebbemagen.. visserligen nu senaste veckan med en känsla av att riktigt få kämpa för att hänga med småttingarna. Men det är så himla skönt att bara kunna strosa runt i mannens sommarlinnen som täcker magen, dunsa ner i skuggan en tvärstund och sörpla iskall crush och gå här i väntans tider tillsammans med älsklingar, här hemma, min plats på jorden..

Nu ska vi fortsätta tisdagen här. HemmaMamman påtar med ditt och datt. Sörplar kaffe ute på verandan, sätter en kalljäst deg, pysslar om ungar och glor glatt genom rena köksfönster. Barnen småsnorar, pysslar, leker och pausar framför Pippi Långstrump en grisblink.

Ha en god dag så hörs vi snart igen alla ni!

Lillafrun