Vi hann precis plocka in dom allra sista zinniorna, lilla buketten med luktärter.. sen kom den; Den allra första frosten.

-Lika vackert varje år, tycker jag. Barnen stod och jublade vid fönstret på lördagmorgonen. ”Titta Juni, det är VINTER nu!”, sa han till sin Lillasyster. Den första frosten påminner alltid mig om den där känslan, hösten 2014.. när vi hade hyrt denna gård som vårt ”Sommarhemma” under sommaren. Vi fortsatte att få ha tillgång till gården därefter och åkte hem från Norrnorr (Piteå), där i slutet av september. Den första frosten kom och det var så vackert här, att hjärtat bara värkte. Som vi önskade då att vi skulle få köpa den gång, ha möjlighet att göra det.. och tänk, så bra det blev allting. Vi kämpade hårt för att nå det målet, men det var det värt tusen gånger om.

Vi har haft septemberhelg. Som ett litet arbetslag har vi röjt runt på gården.

Trädgårdspåtat, skördat sista morötterna. Klippt ner och dragit bort insomnade sommarblommor… och förstås tagit hand om dom allra, allra sista kära luktärterna.  Promenerat bland snart flyttklara fåglar. Plockat sista äpplena och kokat mos och kompott utav.

Höstpiffat lite till. Där ser ni Sallekatten som satt mitt bland äppelskörd, nyplantering och ett gäng trasmattor vi fått från gulliga granngården.

Så har vi snyggat till på gården efter sommarens brädfodring. Något som Storebror längtat efter hela sommaren; ”när farfar ska komma med traktor och hjälpa oss frakta bort alla gamla bräder”.

Från gråmulet, blev vädret sådär fantastiskt vackert.

Trasmatta på söndagsvädring och en solbadande gård. Älskat alltsammans. 

 Små söta äventyrsturer runt gården tillsammans med småttingarna har vandrats. Jag älskar vårat gamla hemman.

Lördagsfika här hos oss. Och söndagsfika hos Farmor och Farfar, tillsammans med kusinerna. Sånt där viktigt och himmelens mysigt påhitt!

Vi har njutit så tillsammans, av dom allra sista septemberdagarna. Sådär vemodigt, fagra, vackra och förgängliga på samma gång.

Och nu, nu är det oktober. Minsann!

Vi hörs snart igen!

 

Lillafrun