Fredagmorgon, med det där gänget!

Alltså. Bästa jag kan tänka mig.

Ser ni han som snott min plats för ett slag?

Frans Frasse Fransson verkar trivas här hemma.

Hoppas så.

Han fortsatte sova på den till synes hittills favoritiga platsen; kökssoffan. Och jag fick min plats tillbaka.

För att kunna äta min fredagsfrukost.

Önskade järnmackor. På gröten, den där jordgubbssylten som kokades till pannkaksmiddagen igår. Och en kopp ryyykande varmt kaffe….. som aaaalltid lyckas bli halvkallt innan den här mamman sörplar det. Men, inget kunde bry mig mindre.

Genom köksfönstret syns en gråblå vintervärld. Så stillsam. Så god att titta på.

Nyammad lillprins som mamman bunkrar gos ifrån och sedan sover ner i ombäddade vagnen, där ute i friska luften.

Det ser fasligt skönt ut och med dom grusiga mammaögonen tänker jag för ett slag;

å tänk, om jag fick byta med dig för en liten stund, ändå”.

Körsbärskvist i knopp. Och syrenkvistar med de grönaste av blad.. och som ni skymtar, också små blomsterknoppar.

Nu ska vi fortsätta fredagen här. Jag njuter i nystädade hemmet och ska bara röja det sista på min Veckans Hemma-Mamma-lista. Som att vika småttingkläder.

En utav dagens största mission sedan, är att låta Franssons önskan gå i uppfyllelse… han är nyfiken på att gå ut, förstår ni. En liten stund kan få gå bra, ju. Vi tänker oss en beskyddande trupp på fyra, fem personer, kring honom. En ömsom snäll, ömsom dum Sallekatt-Storebror också.

Jag ser fram emot fredagsmyset sedan. Knösa ihop oss allesammans i finsoffan i Salen. Varva ner. Äta fredagschoklad. Och inleda helg.

Har ni något mysigt inplanerat i helgen? Berätta gärna!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4