Idag är det sista februaridagen och jag är så, så redo att säga hejdå till denna månaden!

Känner ni lika?

Många härliga stunder tillsammans med älskade, men också många stunder med både vemod, känsla av övermäktighet, sorgsen och energilös känsla… veckor av vabruari, den ena febervarma ungen efter den andra och veckor med ständigt värkande mammahjärta.

Ptjaa. Alltsammans tar på krafterna, förstås.

Att baka småkakor tillsammans med sin kvittriga tvååring, i ett solbadande kök. Det, är som balsam för själen och ett ypperligt sätt att avsluta februarimånaden ..eller starta marsmånaden, på!

 

Ni ska få det mycket enkla chokladgoda receptet!

Chokladsnittar!

(cirka 50 st)

Du behöver:

200 gram smör

2,5 dl socker

5 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 ägg

Samt 1 ägg och pärlsocker till garnering

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser till en deg

Dela degen i sex delar och forma till runda längder, lägg dom på en smord plåt eller bakplåtspappersklädd plåt

Platta till längderna, pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker

Grädda på 200 grader i ca 12 minuter

Skär i sneda bitar, ca 2 cm breda, medan dom fortfarande är varma.

Låt svalna. Ät och njut! 

Mums!

 

Vi har fyllt dom allra sista februaridagarna med både måsten och ljuvliga tider där vi lever för dagen och följer flödet, tar en stund i taget och njuter av det allt vi orkar. Det här HemmaMammalivet är visst, absolut, inte alls bara en dans på rosor. Men det är fasiken den bästa dansen i livet, på skira eller taggiga rosor, alllla kategorier. Okej, brudvalsen tillsammans med den skäggige var magi också. Men annars. Så älskar jag denna livet-vals tillsammans med småttingarna. Att dessutom få dela alltsammans med han jag dansade den där brudvalsen med för snart sju år sedan… det, är en ynnest!

Den här veckan har snön smält i en otrolig fart och både igår och idag har jag känt att vårkänslorna är smått omöjliga att stoppa. Det är lite läskigt att känslan är här så tidigt, visst? Fast onekligen skönt. Det känns som om kroppen tinar..

Som den där eftermiddagen när jag och barnen gick ut för andra gången, lekte ute i ljusa eftermiddagen tills pappan rullade in på gården efter jobbdagen. Storebroren satt och lekte i en snöhög, medan Lillan stod på nästan torr grusväg. Vårvintern är här, mao!

Och idag kliver vi på sportlov här i norr. Ok, vi är ju hemma för jämnan men det är ju festligt med lov, så nu beslutar vi att vi tar Sportlov. Så fint så.

Den här dagen har verkligen gjort att jag glömt allt osnällt februari bjudit på. Att få torsdagsstäda i solbadande hem, tillsammans med friska småttingar. Traska långpromenad och sen premiära med vårvinterns första utemellis tillsammans med ungarna. Åh.

 

Tack då, februari!

 

 Lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4