Aahh, Vååårvintern är här och i sitt esse!

Vänta ska ni få se! … Det här är en så otroligt härlig tid här i norr, när det bjuds på dagar som ser ut såhär;

 

När solen är ivrig och reflekteras mot snön och gör världen så ljus, att blunda är det skönaste att göra där ute. Gärna mot ett varm södervägg. Med en kaffekopp i handen, efter grillade utelunchen. På toppen av det goda; amma bäbis mitt i vackra snölandskapet. Och bara-vara-vara. Fågelkvittret är ljuvt och takdroppet, likaså. Till kvällen är vi rödblommiga om kinderna och alla så trötta av friskluft att efter kvällsbadet finns det bara ett att göra, krypa till kojs och sova vårvinterns rus av sig.

Jag älskar den här tiden som nu är i sitt esse. Det är både vinter och en känsla av hoppfull vår, samtidigt. Vårvinter. Norrlands femte årstid. Och vi skapar Vårvinterminnen tillsammans. Hurra!

 

På toppen av att det ännu en dag varit så ljuvligt vårviskande väder, så har vi Freedag. Och nej, den äär inte uttjatad… Fredagskänslan. Milda makter, så härlig.

Vårdagjämning är precis passerad och den här veckan har jag och barnen fyllt dagarna med jagvetintehurmånga timmar av friskluft. Med takdropp, värmande sol och fågelkvitter. Mycket skratt och härliga stunder och en del stunder där gänget låter som gnisslande, gamla gångjärn, förstås. Så lyxigt, hela alltet. Att kunna forma dagarna som vi själva önskar.

Jag minns utflykten kring gården. Sköna springturen. Söta kompisdaten för Minimannen med grann-barnbarnskompisen. Stunden där jag plötsligt tog mig ett fotbad. Eller som igår när vi åkte till Lilla byn och hade vårvintertimmar med två älskade. Jag njöt så av promenaden längs hemtama vägar tillsammans med gullegrannar som alltid varit som mina extrapäron, ända sedan pysseliten. Till kvällen kom vi hem, sådär trötta och möra som man blir av all friskluft och solljus. Det stektes småplättar och städrejsades, bäddades om barn, jag och M pusslade ihop oss ett träningspass och till natten var det en hop människor som sov mer än gott… ja, minus svängen när jag låg på aga för att min darling från ena minuten till den andra, tog sig från slumrande och i ilfart ner mot brandstationen för att susa iväg som Brandis. Kära nån, alltså. Den där radion tjuter livet ur en.. men jag får ju ändå ligga kvar under täcket och somna om (om jag kan), min andre hälft, han kopplar på Brandisrollen på en gång och agerar skärpt. Mycket imponerande.

Idag vaknade vi till fredag. Njutbart. Nu står helgen för dörren och vi börjar med en god middag. Följt av fredagsmys, förstås!

 

Önskar er alla en tvättäkta, skithärlig helg!

 

Lillafrun

 

 

G-VMBJT57ZE4