Tranorna är här! Och en ny måndag, likaså. Vi tar en titt på veckan som gick, tycker jag!

Luktärter såddes.

Vi hade mysiga hemmadagar i vanlig ordning.

Med älskvärt fejande. För vissa kan det innebära att ta hand om älskade småttingar, vika miniberg av tvätt, bädda rent och så vidare. För vissa betyder vardagsbestyren, till exempel att jaga kissemisse..

Det påskpysslades, nattades i vagnen om kvällen när ljusa långpromenaden vandrades.. och så lekte vi ute på gården, förstås. Stundvis ishavsvindar och fullkomligt snorkallt.

Men för var dag kändes det som om vårvärmen smög sig närmre.

Jag och Fransson startade Operation Fönsterputs! Med lite gos mitt i bland, förstås!

Jag kolavippade söthetsdöden säkert en miljard gånger.

Blir lika överkokt spagetti-mjuk i hjärtat varje gång de samlas i samma syn, dom där tre. Lillebroren har det så lyxigt med Radarparet som sina storasyskon. Den där dagen, blev temperaturen en annan och vi slog till med utemellis. Samtliga njöt!

Barnens pysselbänk svämmade smått över av all plant.. ett litet ynka hörn för plus-plus-bygge fick småttingarna hålla till godo med.

..Men ingen klagan från dom små.. dom tycker nämligen att det här med att så och olda är en fest, så spännande att se hur det växer!

Så blev det helg.

Och jag tog Tripp Trapp Trull-skaran med mig hem till Mamma och Pappa. Vi hade den mysigaste lördagen i mannaminne. Njutbar från början till slut. Den där turen, där jag drog Skrållan i skrindan jag själv låg i som barn, den stunden bäddar jag om extra varmt i hjärteasken.

Här hemma på gården jobbade den skäggige idogt

(renoveringsuppdatering i film finns på min instagram. gå in på min profil där och kika under höjdpunkter ”Renovering!”).

Och veckans sista dag ägnade vi åt en massa själagott.

Som att åka på familjeutflykt till älskad, otroligt vacker plats, fika nybakt rulltårta, bränna av en bild med hela familjen samlad och ha det sådär ohyggligt bra.

Förutom en sväng in i huset sedan, för att äta middag, så spenderade vi prick hela våriga kvällen ute.

Alla påtade med sitt. Vissa hoppade på nyframtagna studsmattan och någon planterade ivrigt sina efterlängtade dahliaknölar..

Den 28-åriga tanten i mig jublade! Och jag vet, att Farmor Gertrud ler från himmelen.. jag ska sköta dessa knölar precis som farmor gjorde. Sådetså.

Tiden nu, alltså… som bomull i magen.

Och nu är Påskveckan här!

Jag tycker varje dag nu är så härlig, så ljust och hoppfullt. Veckan som väntar är tänkt att fyllas med HemmaMammadagar, Brandisjour (jo, hela familjen har jour säger vi!), påskförberedelser och många många utetimmar. Ni får hänga med förstås! Innan påskhelgen tar vid, är en liten renoveringsuppdatering och ett gott middagstips vad jag tänkte sända er blanda annat!

 

Ha nu en god måndag, alla ni! Så hörs vi snart igen. <3

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4