Mannen är uppväxt med att ha den här ön som en helt naturlig del i livet.

Förstååår du lyxen!?”, sa jag, när vi planerade vår första han-och-jag-tur till Gotland. M konstaterade att han då, som nittonåring, just hade insett lyxen. Ja, sådär som det ska vara, tänker jag, när man varit barn och bekymmersfri liksom. Men nu, som högst vuxen och trebarnfar, är han rysligt tacksam över varje gång här på ön. Först var det ju han och jag. Sen plötsligt, är vi fem i familjen. Och alla våra han-och-jag-ställen, vill vi visa barnen ett efter ett.

Häromkvällen drog vi till Högklint!

Så otroligt maffig plats. Som alltid känns med skräckblandad förtjusning.

Storasyskonen höll hårt i sin pappa. Så vacker syn. Älsklingsungar i Pappas trygga famn.

Ståendes här, blir det nästan för mycket alltså. Pulsen höjs och adrenalinet rusar i mig.

Att snegla lite, lite neråt?

Huuu, det är så högt. Och havet är så mäktigt.

En maffig och lite småläskig plats, som samtliga i familjen tycker är väldigt, väldigt häftig. Och vacker!

Och synen av det där; när darlingar är på väg från häftigheterna och åter mot skog och lugnare land. Den synen är ljuuv för en hare som jag.

 

Högklint, alltså. Ligger tyyp i Visby. Värt ett besök om du har vägarna förbi!

 

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4