Hej på er!
Hoppas att er helg varit fin. <3 Det är trött måndag här hos oss idag, för er med?

Små och stora människor gäspar, katterna kurrar på sina favoritställen och hästarna ligger som utslagna där ute i hagen. Tillsammansmåndagen är struken också, bara jag och barnen hemma, för denna vecka, men vi myser på för fullt.

..äsch nu tar vi det här från början..

Veckan som gick!

..Sagolika morgnar! Jag startade dagarna såhär. Med en lufsartur, bara jag och våren. Och landade för morgongos hos hästpojkarna. Ska minnas dom där stunderna, livet ut.

.. det var nämligen så, att en älskad skäggig jobbade hemifrån pga förkylning. Annars skulle jag förstås inte ha kunnat lämna dom sovande smågrisarna där i storsängen om morgnarna, och sticka iväg själv. Men M jobbade hemifrån. Superkrångligt faktiskt. Halvdagar fick räcka. Så myste vi järnet resten av tiden. Gulddagar blev det!

Jag hade hjälp i trädgården som ni ser. Både Storebror och Lillasyster var så hjälpsamma. Nu är alla rabatter rensade från gammalt fjolårsskrufs och med ny koskit på toppen. Perennerna har kommit så fint och växer för varje dag, trots kyliga majdagar.

Jag jobbade på med lekstugan dom småstunder som gavs. En eftermiddag lejde jag dock in en überduktig Byggmästare. Snygg var han också. Momentet klyva med hjälp av snickerimaskinen bland annat..nä, det fick proffset göra!

6-åringen lärde sig helt plötsligt att knyta. Hur stort!?

Vi gjorde trolldeg och egna små skulpturer. HÄR finns vårt trolldegsrecept. Vi brände sedan alstren i 100 grader ca en timme. Efter ett dygn av torkande sedan, har man därefter ett så mysigt bestyr om man vill; att måla små skulpturerna.

Vi njöt av vackra, vackra maj. En variant av Sommarnattning 2020 här i bild. Ena hållet red Lillasyster ponnyn.. sen bäddades hon ner bredvid sin Lillebror. Småsyskonen somnade för natten och Storebror fick rida på hemvägen och vara lite storebrorsvaken på kuppen. En höjdare, för alla!

Puss på Ikran! .. som förstås också fick följa med på kvällsturen.

Hemmabestyren gjordes i farten av denna HemmaMor.

Så blev det fredag och vi drog till stan hela familjen. Puh. Vi åker bara till stan i nödfall, hah! Men träden blommade fint, i alla fall!

Så tog vi helg..

Den fylldes med lite av varje. Drömgårdsliv, liksom. Påtande med olika projekt här hemma, helgmys med gänget, veckans andra söta fotbollsträning och en hel drös av timmar på hästryggarna. Det sistnämnda, är jag så förbenat tacksam för.. något som inte vore möjligt, att vi sticker ut tillsammans jag och M alltså, om det inte vore för snälla snälla Svärmor.

Senaste veckan har varit fin med denna isprins. Han är en utmaning. Helt klart. Har så mycket motor och sprall i kroppen att det pirrar i magen när han får löpa iväg så snabbt han vill i galoppen. Det är inte svårt. Det svåra med honom är, att fånga hans tillit, när vi möts där i hagen liksom… än häftigare är det därför, när jag känner att ”vi har något på g.. som bara blir bättre och bättre hela tiden”. Fortfarande kan dippdagar komma, förstås.

Om ni vill se en liten film från ena ridturen, finns det i flödet på Instagram, HÄR.

Tack livet för en ljuv majvecka. Och hej korta lilla Kristi himmelsfärdsveckan!

Några planer? -Ohja!


Veckans planer:

”Vi” har Brandisjour.. men är proffs på det vid det här laget och anpassar oss. Heja duktiga M!

Morgongympa! Den här tiden på året älskar jag att motionera om morgnarna. Världens bästa start på dagen, där en ljus majdag tar fart…

Slutföra ”småprojekten” vid ordnat oss vid sidan av stora övervåningsprojektet. Ni får förstås se när vi är i mål med sidoprojekten..

Äntligen få visa er något vi är superglada över. Handlar om övervåningen. Och något som aaalldeles strax ska limmas upp på väggarna, ni vet…. Ni får se mer på onsdag!

Plantera jordgubbsplantor i ungarnas alldeles odlingsbädd.

Flytta ut all småplant i Gårdshuset… man kan säga att jag och min ”blomsterfarm” är smått utkörda därifrån nu….

Njuta av en lång Kristi Himmelsfärdshelg!

Önskningar och visioner. Och på toppen, livet som alltid får styra, förstås. En dag i taget. Varje ny dag, en gåva i sig. Varje dag, kanske inte är en guldstund från början till slut. Men vi norpar tag i dom goda stunderna som ges, så gott vi kan, visst? Och önskar varandra en god vecka!

Allt gott till er, så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4