Så kom Sensommaren.

Visar sig från sin allra, allra vackraste sida.

Och vi gottar oss i alltsammans.

Fina augusti. Det är så varma och sköna dagar… ja varmare än på hela juli ju. Och samtidigt, med den där känslan jag så tycker om med denna tiden på året.. som att det bara lägger sig ett lugn över naturen… och smittar över till mig. Jag tycker var tid, året runt, har sin charm. Men en favorittid. Den börjar precis nu. Känner hur det liksom bubblar inom mig.

Älskar Sensommaren!

Dörren står på glänt. Trädgården prunkar. Det dignar av vinbär på buskarna och jag och barnen plockar i iver. Planerar vad vi ska sylta och safta. Skörda. Bunkra. Boa. Åh.

Katterna masar sig mellan sina slummerplatser. Sofflocket är nog favoriten. Och det kan man ju förstå.

Jag loppade mig en kofta för trettio kronor härom sistens. Glädjer mig över att jag inte hunnit använda den riktigt ännu.

Det är fortfarande Sommarlov. Vi badar i sjön. Galopperar över stubbåkern. Plockar trädgårdsbuketter. Längtar efter att börja sylta och safta. Möter upp vänner och familj och hänger till sena kvällen. Kryper ihop i ett tjorv i storsängen och sover som packade sillar och snusande små björnar, på samma gång.

Jag önskar mig inget mer än det här.

Så tacksam att få möta ännu en sensommar och höst, som HemmaMamma, tillsammans med våra tre skatter.

Spännande tider väntar också, förstås. Med en storliten älskling som ska börja Förskoleklass. Åhåhå..Så stort att mamman inte alls vet vart hon ska he (googla om du ej vet. ett ord du i sånt fall bör lägga till i din ordlista. extremt användbar norrländska) sig åt.

Visst är det fint att ta i en kvist vinbär sådär förresten? Gott också. Menade Bertilen!

Som röda små glänsande pärlor.

Så kom Sensommaren, ja. Visar sig från sin allra, allra vackraste sida. Och vi gottar oss i alltsammans. Nu väntar ännu en augustidag…. lite frulle och kaffe på det!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4