(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Nuuu ni!

Nu är det så rackarns lite kvar i det här efterlängtade rummet, att nu tog Ivern över och drog bort byggpappen. Fram kom det kilsågade, handhyvlade, gamla, gamla trägolvet. Det som M höll på och lyfte upp, tilja för tilja förra sommaren. Och stod där med hyveln och slet. Och ooh så makalöst vackert.

Kvar att göra med golvet nu, är att gå över med ”lite tå vart” (lite av varje), som mannen säger. Vissa delar är fortfarande fläckiga, en del ställen är stickrisken stor (haha) och så vidare. Men äsch. Lite mer tid och kärlek bara, sen så. Och så några varv linoljesåpa på toppen!

Nya dörröppningen är uppsågad och har fått en nysnickrad karm, samt ett lager färg! Dörrfoder fattas.

I det här hörnet ser det väldans ofärdigt ut, meen deet är det ju inte ju! Seer ni inte den platsbyggda garderoben? Om ni tittar riiiiktigt noga….? Sinom tid. Vi kommer att flytta in utan någon garderob, kommer gå så fint så.

I övrigt är det ett litet varv färg på dessa smygar och foder, en taklist och golvsocker som fattas. Lite småfix med elen bara också. SMÅFIX!

Ett moment ju!

Längtar så tills jag får slänga mig på storsängen här uppe, med stora linnekuddarna i ryggen och blicken ut mot vajjande äppelträdet. Sommar, höst, vinter som vår. Här kommer vi sova gott.

(För dig som undrar; mina jeans hittas HÄR och min finstickade tröja HÄR)

Rummet har så mycket ljus i sig med dessa två stora fönster. Känns så själagott. Att få stiga ner på det här historiaproppade golvet, i ljusbadande rummet och möta en ny dag. Åh..

Det har varit mycket slit för att komma hit, men vi har försökt njuta av alla stadier och små uppnådda mål, hela vägen. Inte alltid lätt. Att njuta av att skotta spån, till exempel. Nu, kan ni ana hur mycket vi njuter när det bara är det där lilla, lilla kvar..? inte i alla rum, men det trillar på både här och där, faktiskt.

Fredagsbuketten!

Bland det bästa jag vet. Att gå i trädgården och knipsa en bunt blommor att sedan snöra ihop till en bukett.

Som sagt, så har jag inte kunnat hålla mig från att redan peppa igång med lite piff. Unnat oss lite nytt till och med(!). Pepp på linne är jag. Tror det kommer bli ombonat och fint. Kuddarna hittas HÄR.

Kvar att göra-lista;

-Göra golvet lite härligare (mindre stickigt) samt såpa det sisådär 4-5 varv!

-Spika fast den tredelade golvsockeln som sedan bara väntar på ett lager färg till!

-Lite småfix med elen!

-Måla dörrkarmen två varv till samt sätta fast gångjärn på ”nya” dörren som ska sitta där i!

-Måla och spika upp taklist!

-Byggstäda!

-Flytta in!

En liten check för Stora Sovrummet, mao.



Åh, helg. Så fin fredag det här varit. HemmaMorgon. Liten skoldag. Springtur för mor. Lekdate för jämngamla småsystrar. Kaffesörplande mammor. Eget äventyr för Storebroren (tack igen och igen för er, familjen B <3). Lugn eftermiddag. Blomsterplock och bara-vara-vara. M har satt ihop en äppelmust-mojäng vi införskaffat. Fredagsmiddagen ligger i magarna (inget märkvärdigt.. ni vet, snabba tortellini i ostsås.. sånt vi hade hemma.. ingen av oss orkade handla.. gott och enkelt). Nu väntar fredagsmys med hela gänget samlat. Tända ljus och riesen.

Önskar er en god helg, så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4