Det här ger mig sån julkänsla. Ett litet karamellkok.

Här skippas onödigt krångel och knussel. Enkelt och rysligt gott bara!

Wienernougat. Recept HÄR!

Rocky roads. Recept HÄR!

Den här karamellen gör mig alldeles varm inombords. Så mycket barndom. Farmor. Mamma. Tant Saga, Mormors vän. Julekaramellen fanns med år efter år… och så gör det än.

Tant Sagas Möra karameller. Recept HÄR!

Sist men ICKE minst. Karamellen som är min storfavorit och som jag just nu är med och stoltserar med i Norrmejeriers ”Gör något gott. För Norrland”-kampanj. Så himmelens glad över att få göra detta uppdrag. För oss är det självklart att köpa lokalproducerade mejeriprodukter. Norrmejerier. Alllllltid. I dubbel bemärkelse gott nu, att koka karamell på dessa lokala produkter… Jag är med och bidrar till ett mer levande Norrland. Och så delar jag det goda karamellreceptet, med er! Så kan ni koka er denna Mjölkchokladfudge med salta nötter, ni med!

Receptet kommer här!

MJÖLKCHOKLADFUDGE MED SALTA NÖTTER

150 g mjölkchoklad 

50 g smör

1 msk honung

1 dl ljus sirap

3 dl socker

3 dl vispgrädde

1-2 dl salta jordnötter

Blanda ihop grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp. Koka sedan på medelvärme tills blandningen får en temperatur på 120 grader (tar ca 20 min) och rör om då och då.

Hacka jordnötterna under tiden det håller på att koka. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret och honungen. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp i 2 minuter.

Bryt chokladen och häll ner den i blandningen och rör om tills du får en jämn smet. Tillsätt sedan dom krossade jordnötterna och rör om. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och låt svalna i kylen.

Skär upp i bitar! Och njut.

EmmeliG-VMBJT57ZE4