Å,

Vilken alldeles särskilt fräsig vecka det var, det där.. ja kanske inte för världen, men för oss på Drömgården. Våren kom och knackade på dörren och veckan fylldes tusan av mest bara en himla massa härligt! Vi tar en kik!

Vi startade veckan med våfflor och nykokt hallonsylt! Succé! Receptet med kikärtor i, förstås. Det gör våfflorna matiga och så goda! Receptet får ni HÄR.

Vi hade kreativt kaos, i massor. Barnen pysslade och pärlade och grejade. Mamman höll på med sin utdragna, årliga, vårstädning. (då hinner jag det jag vill MEN behöver inte göra knut på mig, perfa). Skåp och lådor städade, check! .. och nånstans där framme på köksbänken ser ni en stor bröddeg också. Frysen fylldes med matbröd.

Jag gillar ordning och reda. Om det är stökigt utanför skåpen.. det är ju bara sånt som går att röja upp till kvällningen.. men jag avskyyr när skåpen kleggar igen.. nu älskar jag att öppna skafferiet. Har gjort en burk med kardemummasockret, ser ni.. så det kan vara redo när vi blir sugna på en Mormorsbulle!

Vi använder kökshanddukar som vardagsduk på köksbordet, det vet ni vet det här laget. Så flärdfullt när hela högen är nystrukna nu.

Men ohnej. Vi fejade inte bara. Jag och Bertilen susade till stan också, på tumanhand. Å käre tid, så festligt han (och jag) tyckte att det var! Vi var på granngården och blomsterlandet. Båda affärerna precis vid öppning och mötte cirka två personer inom varje affär. Perfekt! Ni ser, Bertan shoppade viktigheter. Egen ryktborste och trädgårdsredskap. Sen avslutade vi med drive in från MAX. ”VICKEN FEST, MAMMA! det HÄR, är INTE mammabröd!?”, sa min lillprins.. och käre tid, så jag höll i festliga stämningen. <3

Jag fick fylla själen med sånt här; endorfinkickar och hästar.

Vi brofikade med hjärtevännerna. <3

.. och samma dag, lärde sig Juni att cykla!! Hon liksom bara bestämde sig för det. Ena dagen; ”nu, vill jag ta bort stödhjulen”. Nästa dag; ”NU KAN JAG CYKLA!”

… å just, nu kom jag på en skitsak med den megagalethärliga veckan.. jaaag backade över hennes cykel. Vad bra va? Å så arg jag var på mig själv. En liten stjärna hade lagt den preciiis bakom bilen och på en sekund, fastän jag kände det med ens jag började backa, så strök en stackars pedal med och det var inget att göra åt lilla kusinärvda vrålåket som rullat långt genom åren.. tack och lov, för flera ärvda cyklar på lagret.

Så blev det helg och det är ju alltid så härligt. Vi premiärgrillade gott kött till köpespommes. Hur gott som helst!

Helgen fylldes av allt möjligt. Vädret på lördagmorgonen var magi. Det doftade vår och vi var ute i bara fleecejackor och krattade grus på gården. Sen har första kalla riktiga vårregnet fallit också. Vi har sått en massa sommarblommor. Mannen har kämpat på i matrummet. Det har påskpyntats och påskpysslats och ätits lördagsgodis, förstås. Veckan avslutades med sommartidsintågande och en lång långtur med båda storhästarna och M, medan barnen hade kusindate hos FarfarsMorfars. Jamen ni höör ju.. den där veckan kan vi leva länge på.

Och nu är det P Å S K V E C K A N! Hurra! … sista marsdagarna och strax möter vi april.

Veckans önskeplaner v.13!

-Njuta allt vi bara kan, varje dag, det är i slutet av mars OCH påskveckan! Äntligen! Hela familjen är peppad på påskfir!

-Tjusa till hemmet så det blir redo för påsk! .. imorn ska jag putsa köksfönster och längtar nästan som om det vore julafton. Det äär ju så vackert med rena vackerfönster.

-Blogga! Har material till flera inlägg om dagen, men inte riktigt tid här vi lilla arbetsplatsen. Ni kan i alla fall förbereda er på sött litet påskpyssel, enkelt piff till bron (verandatrappan) och minst ett gott recept!

Mysa iväg med alla barnen på lekdate/mammadate!

-Handla påskmaten!

-Göra ordning påskäggen till barnen! Äggjakt blir det även i år. Det äälskar ungarna!

-Fota och skriva för ett jobb och skicka in för utkast!

-Fortsätta förså! Har så gulliga småodlare med mig som är lika peppade som jag. <3

-FIRA PÅSK!

Önskar er alla en god, god Påskvecka! Var rädda om er. Varandra. Oss alla. Vi tänker till hur vi påskfirar, eller hur? Nu vill vi uuur denna nedrans pandemi snarast!! Ok. Vi hörs snart igen kompisar!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4