Och så är det en ny majmåndag, vårens första riktiga vårregn faller och det doftar så gott. Jag börjar med att blicka lite bakåt, känner in läget och så… innan vi kikar på nya veckans planer. Häng på!

Den första hela majveckan som gick;

Hemmalivets njuteri pågick en masse. Vi spelade spel och lapade sol mot gårdshusväggen.

Och precis som förra året exakt samma tid, kom lillponnyn på att han var sugen att krypa under tråden och ge sig ut på eget litet äventyr kring gården. Inget dramatiskt alls.. han blev ju bara så himmelens sugen på dom där gröna stråna utanför. Vi har ingen ström på vår hästhage, mer än på allra översta tråden.. hästpojkarna vill vara i sitt hem, men den här tiden på året börjar det förstås vara lurigt när det är ”grönare på andra sidan”… tack Ikran för att du så tydligt gnäggade åt mannen så han förstod att han något var på tok.. Ikran visade vägen och glodde åt det håll ponnyn stod.. på andra sidan lillåkern, på Tant G´s parkering. Haha! Häftigt ändå.. Ikran, största hästen, pratade på sitt vis till M.

Våren var fortsatt kall, så kall och björkens knoppar bara knappt gröna. Mina jordiga händer viskar om timtals i odlingsrummet och omskolning av plant… som till siiist blev KLART. Hurra!

En typisk Hemmamorsalunch; kokta ägg på finncrisp. Kokosghurt, frukt och bär. Allt smakar himmelskt!! För ja, jag har smak igen efter nästan fem veckor borta. Helt otroligt gott!!

Jag hade världsgullig hjälp med bestyren i hemmet!

Vi hyrde Lotta på Bråkmakargatan.. spanade på kartongen med tapeter i där bakom tv:n… och slumrade på toppen av allt.

Så blev det fredag och vi drog på fantastisk utflykt med vännerna. Berättar mer om detta utflyktstips en annan dag!

Det gosades hästar, veckan lång. I bild; två polare.

Det blev lördag och vi knatade till Tant G. Plockade in blomster till henne, hjälpte till med lite ditt och datt och så fick vi sådär gofika som man bara kan få hos en gammal, gammal människa. Marängerna smakade som hos Farmor Gertrud. Barndomsminne.

En utav veckans, ÅRETS höjdpunkter; Morpäron är vaccinerade, vi har haft Covid sedan en månad tillbaka och räknar med antikroppar.. ja, nu vågade vi ses och äntligen få fira Mormors födelsedag och LIVET. KRAMAS. Jag grät av synen när alla barnen slängde sig i famnarna på Mormor och Morfar. Det där var livets kväll. Kommer aldrig glömma den. Hemma. Hos Mamma och Pappa.

Veckan avslutades med att vi bakade ljuv blåbärskaka och packade fikakorgen med ditt och datt… uppvaktade Storfamiljens nya medlem. Kära kärtandes.. så liten och så himla söt. Strålande avslut på en härlig vecka!

Jag är så himmelens tacksam för att vi alla nu är igenom covidhärva sedan veckor tillbaka. Jag och M vågar träna på igen. Smak och lukt är åter. Barnen är vårpeppade, ja sommarpeppade också för den delen och vi fantiserar och ser fram emot allt härligt som nu bara rasar över oss i och med naturens fyrverkeri som sakta men säkert strösslas över oss alla. Vad mer kan man önska, liksom!?

….

Önskeplaner för vecka 19:

– Njuta av majdagarna, en i taget. Nu utlovas värme från och med imorn och det känns förträffligt!!

-Rensa ur alla barnens garderober och fylla på med nya storlekar från ”klädlagret”.

-Byta till sommargarderoben för mig och M.

-Hovis kommer och pojkarna får vårfina fötter! .. två av hästarna går året runt barfota men verkas förstås löpande, av M och rejält då och då, av Hovis. Islandshästen skos.

Få roligt besök från en tjej jag bara känner via instagram, vi har skrivit massor med varandra och äntligen ska i ses på riktigt!

-Hjälpa Tant G med lite trädgårdsfix.

-Hyra golvslip och slipa matrumsgolv!

-Gotta oss i lång, Kristihimmelsfärdshelg. Ett pärlband av dagar som känns så gott att ha framför oss.

…..

Nya veckan. Jag tror du blir fin. Jag önskar er och oss goda majdagar, där vi tillåter oss att stanna upp gång efter annan… att få vara med om ännu en vår och blomningstid känns så otroligt härligt och inget någon av oss kan ta för givet.
Ta hand om er. Allt ni bara kan. Så hoppas jag att vi hörs under veckan!Emmeli

G-VMBJT57ZE4