Å, kära nån!

Senaste dagarna i livet har varit så otroooligt intensiva. Vi har jobbat. Så. Hårt! Tagit en dag i taget.. och sannerligen känt livet i oss.

Äääntligen! …så blev det Slåtterveckan 2023…

Barn och HemmaMamma började veckan såhär. Med plock av storblåbär och lekstugelek. Bakom kulisserna pågick också en massa logistikpusslande, det här var veckan då allt hopade sig…

..med fyra sommarlovande småttingar, ordinarie arbete, mina uppdrag, brandisjour och en trolig slåtter på ingång.. så använde päronen i hemmet, låt säga; väldigt många av dygnets timmar för att hinna med. Här fick jag en liiten arbetslucka till att fota och filma för ett samarbete… jag förstår att ni ser fram emot att se resultatet! Fokuset var på topp hos Den digitala kreatören…

Det blev tisdag. ”Nu kör vi!”, sa han till henne.. medan dom fyra ungarna stod storögda intill. High-five på det! Soooom vi väntat på hö-väder denna sommar. Vi som behöver få höet helt torrt också, behöver fyra-fem dagar där det är finväder. Vi fick till sist chansa nu… trots hotande om regnskurar på ett par ställen.

Hela tisdagen slog M. Precis när han var klar, kom den utlovade regnskuren.. men vi har läst oss till, att en regnskur i nyslaget hö, ska vara lugna puckar… kändes ändå inte så härligt, det är nog fuktig luft i augusti ändå.. hur ska det gå?-känslan dök på.

Tack och loov.. här var det onsdag och Bonden Blom vände höet och det såg fint ut.. hade börjat torka bra, alltså. Solen gassade. Hurra!!

Blåbärssmoothie, ostkrokar, karameller och färska blommor. Det var till att fira med småttingarna och småvännerna, när slåttern flöt på så långt!

Torsdag och gruset sved i ögonen på undertecknad…nuddandet av kudden hade skett sent, sent.. natt efter natt. Smoothie till alla, en god start!

Här hjälpte Vilda Babyn mor att baka inför kompisbesök och slåttanna.. kantbitarna tog vi med i fikapackningen sedan, när vi åkte till lillsjön och mötte upp ett stort kompisgäng.

Det var sån värme att det bara fanns ett ut efter att vi varit på kvällens fotbollsträning .. nämligen susa till sjön igen och kvällsdoppa oss. Helt sagolikt. Varm choklad till kvällsfika för huttrande små, deras mor.. och pappan. Äntligen fick vi se en skymt av han som jobbat, vänt hö och till sist varit timmar på brandövning. Alltsammans, följt av tidig kväll för samtliga… Nu skulle vi ladda för helgen!

Fredag. Och Lilla Gubben stod nedanför bron och väntade finbesök. Vänner, ponnyridning, brakfika (med köpeskakor ni vet, höjden av lyx! ) och timmar med prat om livet högt och lågt, så fint.

Fredagkvällen sedan, med både barnkalas och tredje och sista vändandet av höet.. har ni sett en så lycklig liten dräng, förresten? ..

Och nu blev det lördag.. Bonden Blom stränglade, mor handlade, storkokade och fejade.. liten Lillminsting fick en guldstund med Morfar så pass att jag hann skala kilovis med rotsaker i ett svep… värdefullt!! Storasyskonen? .. dom kutade ner till Pinglangrannen för drömhäng, medan det ute på gården puttrade av liv. Teamwork!

En hop hjältar i syn. Väderprognosen började stressa på oss rejält… ”vi måste börja ta in hö redan idag”, sa han. Stunden senare var både Svärfar och Kompis R på plats. Några hundra balar togs in i ett nafs… obeskrivligt tacksamt, hela alltet.

Det blev söndag… dagen vi jobbat så hårt för, hela veckan.

Jag var ute och sprang tidigt på morgonen, tankade kraft.. och blundade mot solen när jag kom hem. Skulle vi hinna få in all den där mängden hö som låg ute på lägdan och väntade på denna dag? .. innan regnet alltså..

…kika in här imorn, så får ni veta.

Önskar er alla en härlig augustivecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4