…Hej vännerna!
Här kommer ett litet livstecken genom en ”rapport från senaste veckan här på gården”. Första vardagsveckan efter jullovet…

Började med tungt träningspass. Och känslan efteråt var fantastisk.

Vi lagade ”Linsgrytan den kräsne lillungen åt”. Recept HÄR!

Tisdag, skolstart, morgontrötthet stor. Det firades med ”tyg-loppis” efter avslutad skoldag. Tyg-ögonen på, hade vi sagt… men vi råkade visst snegla på annat också. Som ett litet skåp av annorlunda slag.. men det fick stanna kvar ändå. Vi är ute efter ett litet men ändå ett lite större skåp, att ha i ett utav barnrummen. Förvaring, ni vet… så så nödvändigt. I ett gammalt hem likt vårt, är den nästan obefintlig.

Lyxknösar i syn. Kan ej säga nog, hur makalöst det är med detta mjuka sätt att leva småttingåren på. Jag vet att det inte är för alla. Jag vet att det inte är möjligt för alla. Jag vet. Därför är jag än mer tacksam att vi faktiskt får ihop det. För det här är verkligen vår dröm. En onsdag mitt i veckan, sitta och gosa med sin femåring och tvååring i morgonsoffan, inget skynda i siktet överhuvudtaget.. bara att få möta dagen i lugnan ro tillsammans och dona och greja med allt möjligt. När kaffeslurken var urdrucken blev det fart må ni tro. Hela Salen vändes upp och ner.. finsoffan och stormattan tvättades samt alla andra tyger (i detta läge hade barnen ”inte nudda golv” samt stor koja byggd av alla soffkuddar.. dom äälskar dessa städryck”. En redig och välbehövlig storstäd vill jag lova…

En lika suddig som njutbar stund. Läsvila, medan Lillebror sov.. fy farao, sånt mys. När Pettson-boken var utläst åkte vi och hämtade hem storasyskonen från skolan.

Märkligt. Men skönt. Svinkylan drog och lämnade efter sig flera plusgrader istället. Det hann bli både härlig skare ute på lägdan och besvärlig halka här och där. Vackra himlar serverades och sköna utestunder där barnen tyckte att ”det är nästan lika varmt som sommar”… och någon undrade, helt seriöst, varför inte t-shirt var ett lämpligt utelek-plagg…. härdade av kylan, jo-jo.

Morgontur ute på lägdan. ”Mamma, SPJING!”, hetsade Lillminsting på sin mor.

Hej hej! Pojkarna som myste i solen ena stunden. Och fick fina fötter tack vare bäst-hovisen, andra stunden. Nu tog vi helg!

Lördagen var så otroligt trevlig. Det vankades hockeylördag. Vanligast åker M och S själva på dessa långa matchdagar medan jag är hemma med dom tre minsta barnen. Men den skäggige hade jour och behövde vara hemmavid. Så jag tog alla fyra barnen med mig och drog mot lillstan.. lämnade mellisungarna hos MammaMormor och sen susade Coach PappaMorfar, S, Lillminsting och jag vidare. Så ofantligt kul vi hade… ja, alla hade vi det så bra på var våra håll. Vi är så tacksamma för våra fyra föräldrar som finns för oss så fort vi behöver.

Till lördagkvällen tjavade vi lillbiten till Pinglan-grannen och blev bortskämda med så, så god middag. Nästan skäms, så gott vi hade det.

Söndag i syn..och ”tjugoförsta dag Knut”. Jasså, ni har aldrig hört talas om den dagen? Den finns i alla fall. Vi dansade runt i hemmet och stoppade sedan smådeppigt ner alla pumlor i sina kartonger.

Känslan var himla skön här.. när det bara var några få juleprylar kvar som skulle ut till förrådsområdet..och hemmet var städat grundligt. När jag stoppar om julen vill jag att den ska vara ren och i ordning.. då känns det så härligt att plocka fram allt där i slutet av november/början av december sedan. Nästan längtar redan…

… fast, först en himla massa annat här i livet, innan julkartongerna ska fram igen, menar jag. Som att se hur Hönapönorna och Tuppen Ture ska trivas i sitt nya hus, som vi inredde klart under söndageftermiddagen. ÄNTLIGEN, blev vi klara med det! Lagom till nästa köldknäpp är på ingång…

Tack livet för en alltigenom fin vecka. En hel del oro på grund av omvärldsläget.. men därefter, ännu mer ”nä nu jädrar, här ska levas livet!”-känsla. Ett uppgarkande av mig själv… Vi har det så ofantligt bra här där vi är, nu tar vi en dag i taget, lever och gör vad vi kan för dom som verkligen kämpar i detta nu (tänk på att alla små slantar räknas).

Så här är det ju; Vi kan precis aldrig veta vad som väntar oss, imorn. Nu lever vi, dagen idag. Ok? <3

Önskeplaner för vecka 3

-Ta en iskall januaridag i taget! .. det är alltid lite extra gårdsfix att göra under dessa allra kyligaste dagar. Men jag gillar det. Fullständigt. Aldrig så skönt att komma in i värmen heller, som efter en redigt krånglig och skitkall utestund hos djuren tillsammans med barnen.

-Prata med min tvååring! … aaalltså det här är så underbart att ord ej finns.. eller jo, det är just det dom gör. Och just nu bara sprutar dom ur vår lillminsting, bland det trevligaste jag vet och något jag tyckt varit lika fachinerande med varje småtting. ”Eeh, mamma? Hallå? -Kompjesson stata!?”.. -”ja lilla vän, kompressorn startade”.. det är olika vad ens småttingar har som samtalsämnen här i livet kan jag tro! 😉 Kul!

-Beta av en del admin! .. är så trött om kvällarna nu så jag vet knappt hur jag ska orka. Men det finner jag/vi en lösning på, som vanligt.

-Fortsätta min städ- och rensar-il ..som startade i och med utstädandet av julen! Allt är som det brukar, mao. Den här tiden på året är perfekt röj-, och renstid, tycker jag. Jag tar en bit i taget, ett skåp/låda i taget då blir görat inte oöverstigligt men ändå gjort.

-Njuta (nästan) helt oplanerad januarihelg!

Hoppas att ni får en fin vecka. Lova att ta hand om er, allt vad ni bara kan. Det ska vi också göra <3

Så hörs vi under veckan!

Ps. OTROLIGT roligt att ni var så flitiga att kommentera även här inne på bloggen under förra veckan. Det uppskattar jag massor, massor! TACK <3 Ds.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4