God morgon måndag!

… är det snö eller regn som stormar på tvären idag? , undrade ena lillungen i morse. Mm.. där har ni vädret här i norr idag, är det busväder hos dig med, tro? Från väldig kyla till så mycket mildare väder. Vi har startat veckan så mjukt.. mysmorgon, med svagt schersmindoftande ljus, lugn musik och häng framför barnprogram och för min del, en god bok med texter som alltid lämnar mig med en god känsla (den HÄR boken).

Medan småpojkarna donar med sitt nu, tänkte jag att vi tar och kikar på några glimtar från veckan som gick.. innan vi tar oss ann veckans önskeplaner, där en utav dom är väldigt efterlängtad just nu då ett smärre kaos brutit ut här hemma… nåväl, veckan som gick!

.. började i vanlig ordning nere i lagårdsstallet.

Och veckans första, men absolut inte sista, kompishäng! Det är så vansinnigt mysigt när barnen drar hem kompisar tycker jag. Lika lycklig blir jag när dom också susar iväg till sina småvänner, sån trygghet och tacksamhet över hela alltet!

Tisdagen innehöll ett otroligt märkligt inslag. Det var under några timmar bara jag och Lillminsting hemma. Sicken tur att pyttekocken tog vid när Storebror B var på eget äventyr och hängde med sina blivande klasskompisar.

Väldigt kalla och lika vackra januaridagar pärlades efter varandra.

.. svettiga motionsrundor runt byn, med igenimmade glajjor, färdigtänkta mammatankar och ny energi tankad när hemmadörren öppnades.

Morgonstund med bland det bästa tvååringen vet just nu; bygga Pettson-puuussel.

Trött men happy Bondmora på väg ut till hönsen med lite gosaker…. spagettirester, morot, någon brödbit..

Vi spelade UNO, jag och min femåring.

Torsdagmorgon med second breakfast-stund vid köksbordet för småbrollorna medan morsan strök och hängde upp lilla virkade kappan till det gardintomma köksfönstret.

Donande i älskade Tvättstugebadrummet, också!

Torsdagmiddagen gick inte av för hackor. Fann en fläskytterfilé i frysen som jag tinade, brynde i mycket smör, kryddor och örter. Lät sedan köttet gå klart i ugnen. Ugnsrostade morot, gul lök, palsternacka och potatis. Gjorde sås på skyn och en massa annat gott, som en liten skvätt svartvinbärssaft. Lite bladspenat till. Kära hjärtanes, när mat får lagas från grunden och ta sin tid, då blir det så otroligt gott!! Är så tacksam att ha tiden.

Vacker fredag! Hemmapappan pysslade om småungar medan jag betade av jobb med kamera och vid datorn. En lång fredagprommis tillsammans sedan, var gudomligt!

Och fredagsmyset tog vi i ishallen… tittade på hockeypojkarna i familjen och mumsade glass från kiosken. Så festligt, va!

Helgen har känts lång, lugn, hittepå:ig och härlig.

Ännu en lördagsglimt; Lill-Olle om Mormor mitt i en puss. Om hela fräsiga lördagen läste ni ju om HÄR.

Veckans sista dag. Medan pappan var på brandövning rejsade jag genom ett träningspass, klädde fyra ungar och mig själv i tre lager och gjorde i ordning presanger. Sen mötte vi upp pappsen och drog iväg!

.. Till älskade Storan med familj och firande av vår allas finpojke som fyllde år. Efter utelunch gick vi in i mysvärmen, och oh, så vansinnigt gott fika vi bjöds!!

Som om det inte vara nog, så var vi till kvällen bjudna på fantastiskt god middag hos Farmor och Farfar. Vi tjavade hem den lilla biten och slocknade i ett redigt virrvarr, med känslan av att omöjligt kunna ha det bättre.

….

Önskeplaner för vecka 4

-Ta en januaridag i sänder! .. det är full vinter, känslan av att vara i ide pågår mycket ännu.. vissa dagar plötsligt bara bubblar energin, medan andra, inte alls. Och de flesta dagar, är något slags mellanting.. allt i sin januariordning, mao. Det är så gott att till mångt och mycket kunna anpassa dagen efter ork och energi.

-Fortsätta projekt rens och röj! ..perfekt tid för det nu. I veckan tar jag mig ann skafferi och kylskåp, dessa är föör röriga och sunkiga nu.

-Åka till stan och veterinärklinik som ska sterilisera lilla Sallykatten! …Svea-katten låter vi vara så länge, drömmen om kattungar finns förstår ni. Hade egentligen tänkt låta båda honorna få varsin kull innan sterilisering… men just nu pågår ett ”kissemiss-kaos” här hemma. Katt-tjejerna, som nu är könsmogna, har börjat markera revir mot varandra… INNE. Jag håller på att tvätta mig galen kan jag säga. (TACK för dina möjliga råd men vi har provat allt, dom har egna kattlådor osv, osv.. vi har i samrådan med veterinär koll på detta!). Så, håll tummarna att det kan ordna sig när ena tjejen blir av med sin drift (hu, sorgligt ju, tycker undertecknad.. inte alls oväntat, jag veet).

-Träna! ..långa promenader varvat med svettiga tabatapass här hemma, är min bästa motionsmelodi just nu.

-Möta den sista januarihelgen!

Tar gör vi det här till en så god vecka vi kan, tänker jag. Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4