Hej alla goda!

Vi startar veckan i alldeles vanlig ordning. Med en liten rapport från senaste veckans liv här på gården.

Veckan som gick, fylldes med;

Måndagsbestyr, som handling efter skolskjuts. Ett otroligt ljus uppenbarade sig också. Och jag var mer än pirrig i magen efter ett så spännande telefonmöte. Ett ärofyllt uppdrag har vi fått, jag och M, smått overkligt också. Ni kommer att få veta mer om allt, så småningom.

Snöyrig tisdag med semmelkalas på toppen.

Alla härtans-puss!

Vi är så välsignade med goda människor kring oss, som alltid stöttar och peppar och strösslar kärlek över oss. En utav dessa människor är vår fantastiska Pinglan-granne. Här hade hon just kommit och gett oss av hennes otroliga energi och dessutom gett småfolket små rara presenter.

Springande och prommande rundor. Eftermiddagsturerna börjar nu vara så ljusa.

Torsdagsbestyr! ”I en familj, hjälps man åt”. Inga konstigheter.

Fredag med ännu mera snö. Leka snöbageri med byttor och slevar inifrån köket. Ett så urbota enkelt och lika roligt påhitt.

Tack mamma och pappa för det barndomsminnet, som jag nu kan låta mina egna små njuta utav.

En stor snögubbe rullade vi tillsammans också, av ypperlig ”snögubbesnö”.

Så fort skolbarnen tagit helg, lämnade vi över en vagnsovandes liten Lillminsting med sin matsäck, till farmor och farfar. Lilla O hade packat allt gott han kunde komma på. Som raw chokladkaka by Bertilen (recept HÄR) och köttfärssås och spagetti. Undertecknad hade absolut lite knip i hjärtat, första gången ifrån varandra sådär en hop timmar..men det gick hur bra som helst och vi övriga hade det också fantastiskt trevligt tillsammans med familjen B. Äventyrsbad i timmar, så mycket bus följt av vad som i barnens ögon inte kan bli lyxigare; middag på ”hamburgerestaurangen” (MAX). Det blev en otroligt uppskattad upplevelse-julklapp!

Och jag kan tro, att det är fler än vi som njutit av det fantastiska vårvintervädret som bara öste på oss i helgen? Solen sken in ifrån morgonen, så gott. Wow, nu tusan ska vi njuta vårvinter.

Medan den skäggige och Storebror drog iväg på hockeymatch-dag, gjorde jag och dom tre minsta lördag för hela slanten, här hemma. Utelek, sparkåkande och en mysig byatur med både loppis och lördagsgodis-shopping. Jag gjorde tre små fina fynd. Klippte bara av fransarna som jag tyckte var lite för långa på den vävda duken, men sen fick den ta plats på bruna ”pysselbänken” framför köksfönstret, perfekt. Och ramar, ja det är alltid bra att ha, menar foto-tokan, som gärna i present eller julklapp ger bort inramade foton.

.. och ni vet hur det kan vara.. här skulle ja bara lägga ner dom där två ramarna bland alla andra ramar i kökssoffan.. när jag plötsligt hittade mig bland allt detta. Ett infall att reda ut vad i hela friden som fanns där under sofflocket. Just så. Skönt nu, med utrensat, ordning och reda.

Söndagmorgon. Med Pysselskåpet på vid gavel och flödande kreativitet hos dom små liven. Fantastiskt! Storebror satt vid köksbordet också.. och målade med porslinspennor på den vita mugg som vi hade loppat åt honom dagen innan, för en femkrona. Ett trevligt tips alltså; inhandla porslinspennor och köp urbilligt vitt porslin på loppis, att pynta precis som ni vill. Nu har alla tre storasyskonen här hemma varsina egendesignade muggar. (Tack Mormoster K som väckte denna idé för oss!)

Söndagsbestyr! Städa hönshus. Helsicke vad dom skiter, alltså!! Älskade hönapönorna och Tuppen Ture!

”Ack-ack-ack-ack så trevligt det blev här hemma nu!”, kacklade gänget sedan.. tror jag?

Vi avrundade veckan med kaffekopp i snödriva, hästande och också kalas för barnens Farmor. Somnade helt slut till kvällen. Trött. Och tacksam. Över att få dela livet med min älskade flock, älskade M och barnen. Min största rikedom på jorden.

….

En ny vecka är här nu,

Önskeplaner för vecka 8

-Vara tacksam varendaste dag, över att jag har möjligheten att vara här hemma med våra barn. Inget jag/vi tar för givet. Inget som heller bara blivit, av sig självt. Stolt, ödmjuk och tacksam, över att vi är där vi mest av allt önskar vara just nu i livet, eller rättare sagt, att BARNEN är där vi mest av allt önskar. Den som tror att vi vuxna lutar oss tillbaka, åker med på något slags bananskal… ni är ute på lång cykeltur. Ett litet ryt ifrån.. ej riktat till alla.

-Njuta vårvinter! .. tror tusan själen vaknat till nu, ”ööös på ba, ljuset, jag är vaken och redo nu!”.

-Utvecklingssamtal för båda skolbarnen! .. Morfars kommer och myser med småbrollor och vi päron kan därmed gå båda två på samtalen, mycket värt.

-Pyssla om pelargonerna! … nu har jag inga ursäkter för detta tråk. Jord är inköpt och nu är det bara att sätta igång, Bertil har lovat att hjälpa mig.

-Kalasplanera! .. inför 10-årskalas. Det känns både självklart och helt galet, på samma gång.

-Möta sista helgen i februari!

Önskar er alla en god, god februarivecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi, i vanlig ordning både här inne och inne på Instagram, under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4