Det är måndag, ny vecka framför oss. Men först, en liten rapport från veckan som gick, innan nya veckans önskeplaner..

Den andra aprilveckan, fylldes med;

Kall och så vacker måndagmorgon. Dagen fortsatte så spännande, vi blev med fem små kattungar och pirret var totalt.

Veckans Mammabröd till barnen. Nygräddade och svalnade, stoppades dom ner i frysen. Till frukostarna plockas bröd för bröd fram och värms. Som nybakt varje dag.

Det blev tisdag och jag var med småbrorsorna på förskolan för att leka ute en stund med barnen där, för femåringens skull alltså, som ju börjar skolan till hösten. Efter uteleken drog vi hemåt, så nöjda över hela alltet.

Hem till bäbisbubblan! Där det faktiskt pågick ett kämp, för en utav småmissarna. Men med lite (eller ganska mycket) hjälp av kattmorskan, att ta sig fram bland sina starkare syskon och hitta maten, så klarade vi livet tillsammans. Puh. Vilken upplevelse det här är, för oss alla här hemma.

Och som det vårade sig, mer och mer för var dag!

Strålande sol, varvat med dimma och vårens första spöregn. Vi var ute i alla väder i vanlig ordning.

En höna värpte ett pytteägg… och vi undrade om det var nu som den fjärde unghönan äntligen skulle börja värpa?

.. mycket riktigt! Plötsligt låg där i redet fyra ägg. Wow! Vilken helt, helt magisk känsla att få fyra hemägg dagligen. RIKEDOM! Och ni må tro att det steks ägg och pannkaka i massor just nu! En solgul sockerkaka.. det ska vi fira med någon dag!

Inventerade vidare i klädförrådet. Stövlar fattades… det ordnade Röda korset nere på byn. Fantastiskt fina Tretorn, för 40 kronor… fantastiskt, är ordet! Och lillungen i fråga var så, så nöjd över sina ”nya” stövlar.

Sörpla morgon-, och/eller eftermiddagskaffet uppe hos katterna blev snabbt en ljuvlig stund, dag för dag.

.. också ljuvlig kaffestund. Med min älskade femåring. Spela spel och prata livet. Strax efter detta, kom pappan hem på lunch och fick bli näste motståndare i UNO. Så lyxigt att M jobbar här i byn och alltid är nära.

Nu skulle det bli helg och jag blev tvärless att kliva över tvättberget som uppenbarat sig i övre hallen… sa helt enkelt till tvätten på skarpen, se så bra det blev….

Firade fredag med ännu fler vårtecken! … som att säga ”tack för den här vintern”, till hockeytrunken. Lilla målvakten och tränarpappan suckade lite vemodigt. Susa förbi Morfars och fika, ute på altanen, också ett vårtecken. Samt att springa, på mjuka grusvägar.. med tunna tights och ljudbok i öronen som gjorde att jag omöjligt kunde låta bli att springa med ett fånflin.

Kulinarisk fredagmiddag. Norrländsk grillkorv med bröd. Förträffligt, tyckte samtliga!

Pirrig lördagmorgon i syn! Brandispappan var iväg på övningsförmiddag, här hemma förberedde vi oss för livets första fotbollsträning för fem-snart-sexåringen. Storasyskonen hjälpte honom så fint och lillungen fullkomligt älskade hela alltet. Så ofantligt tacksam över alla de eldsjälar som tar sig tid och energi att göra föreningslivet så rikt här i byarna i kring.

Brandispappan hann hem så att han också fick vara med på i alla fall andra halvan av fotbollsträningen. Sen drog vi hemåt och fortsatte lördagdagen.. lurade ner limfärg från kökstaket..

.. öppnade upp lekstugan…

… och hämtade in pärer från matkällaren och lagade en god middag. Samt bakade surdegsbröd, mitt i alltihop. Somnade ovaggade till kvällen.

Veckans sista dag! Ett av söndagens bestyr var att fodra hästarna. Så det gjorde vi alla tillsammans.

Alla dahlior hamnade i jord. Jag fick hjälp av Juni att så årets luktärter också. Min älsklingstjej i livet!!

Vill ni läsa min LUKTÄRTSGUIDE, finner ni den HÄR!

Lördagmiddagen blev till söndagsrester. Tsatsikin hade dragit väl och hamnade på det nygräddade surdegsbrödet … det var exakt så gott som det låter. Jag är helt, helt nykär i surdegsbakandet och tycker det är så himla kul! Det blir så gott!

Till eftermiddagen fikade vi ute på gula hus-trappen.. sen var det dags för Storebror att dra på fotbollsträning. Under tiden drog vi andra ut på cykel- och promenad/springtur.

Första små tussilago-solarna hittades i diket och precis ingen ville göra kväll till kvällen. ”Nej tack!”, svarade den viljestarke (stentjurige menar jag) lilla tvååringen så väldans artigt, när jag försökte locka med honom in för natten…. ”snäälla Olof, kan vi gå in nu?” …. -”nej tack..”.

Mm… Nu är våren här! –Hurra!

Önskeplaner för vecka 16

-Omfamna varendaste aprildag allt vi kan! Naturen, djuren, gårdsfolket.. allt och alla känner våren i sig. Ljuvlig energi! … och så lite pollentrötthet och snuva på toppen.

-Hemmalivshittepå! … som att rensa ut vinterkläderna, tvätta overaller, så zucchinin som är det allra sista att förså… hänga med hjärtevänner efter skolan, skola om tomater, gå ”tusen” gånger fram och tillbaka till Gårdhuset för att få alla ytterkläder på sina rätta platser…

-Ha LIVE på instagram!! .. kära hjärtanes, så spännande det ska bli! IMORN, TISDAG 16 APRIL, 18.00… kika in på @dromgardsliv då och häng med oss LIVE, där vi kommer att svara på alla frågor som rasat in i samband med inslaget i nyhetsmorgon. Ni är så otroligt många nya här inne och det regnar in frågor om vårt sätt att leva, hur vi tänker, gör, får allt att gå ihop. HemmaMammalivet, ekonomifrågor, pensionsfunderingar, våra livsdrömmar.. osv. osv. Det där, tänkte vi snicksnacka om, jag och den skäggige, i en LIVE.. Häng med oss då!

-Fortsätta i köket! … ikväll bär vi in pärlspont.. jaa, det är klart att det blir pärlspont i köket. Börja spika ikväll och försöker blanda till någon slags grundfärg av färgslattarna vi har här hemma. ”Den rätta väggfärgen” har ännu inte uppenbarat sig… men grunda kan vi göra med det vi har hemma.

-Njuta aprilhelg!

Önskar er alla en god, god aprilvecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4