Det är måndag igen och ännu en vecka ligger i hjärteasken!

Några glimtar kommer här! Veckan som gick, fylldes med;

Underbar veckostart. Bvc-besök med småpojkarna, promenixande och Måndagshäng efter skolan med ”Frugan och barnen”.

Trots kyligt så smälter snön.. köksträdgården, hej!

Vi hängde med fina grannhunden.

Piff och Puff sände livets första LIVE på instagram och det var så förbenat trevligt att det gör vi nog om…

(missade du den, men vill se den? Klicka då HÄR!)

Morsan tankade superkrafter. Lyfte skrot, hoppade hejvilt, promenerade och sprang.

Vi tankade kattungegos också. Fortfarande så otroligt drömlikt att vi får uppleva det här tillsammans. För var dag blir misseongarna bara sötare och sötare. Snart smått ohanterbart.

Vi pysslade, som var dag, om gamla lillponnyn lite extra. Han får sitt, i ljummet vatten, uppblötta gräspellets.. utöver funktionsfodret och höet vi ger alla hästarna. Tänk att vi trodde att vi höll på att mista honom i höstas när han tvärt tappade hull.. hans tänder visade sig vara slut, längst in i munnen… och veterinären tyckte att vi lika gärna kunde ta bort honom, där och då, mitt på gräsmattan. Chocken.

Så glad att vi sansade oss, lyssnade till hjärtat och oss som faktiskt känner denna lillponny.. som är pigg och glad, men som behöver lite hjälp med att äta. Nu är han så fin, mår så gott. Lite tuffsig, precis som andra hästarna denna tid mitt i pälsfällande. Lilla B som är den som har största ”ansvaret” över lillponnyn, har nog sagt ja nästan varje dag, hela vinter, medan han tagit hand om ponnyn att; ”jag är så glad för att min ponny lever”. Lillvännen.

Middagsbestyr! Kikärtsvåfflor blev det här. Med nykokt blåbärssylt och vispgrädde. Typiskt gott en snögloppig aprildag.

Torsdagsstund. Skrållan och jag roade oss med att hitta på egna tallinjer, kasta morötter till hästarna som stod och glodde intill och sörpla eftermiddagskaffe…

Fredag! Den bloggade jag ju om HÄR .. mestadels. Och ja, det blev vårens första löptur med springvagnen. Så tungt i uppförsbackarna, men så härligt.

Så himla trevligt fredagsmys hade vi också, med Kusinfamiljen. Olof parkerade sig bredvid lilla halvåringen, sittandes på lillstolen, med snabbskorna på.. försökte passa upp lillbebben allt han kunde.

Lördagmorgon! Innan Lillebrors fotbollsträning och dessa tu sedan drog iväg på äventyr tillsammans med jämnårig kusin, långfrulle med schack.

Kvar hemma, blev Störst och Minst.

Och päronen! .. utehäng med korvgrillning, långprommis med pojkarna.. och en hel del spikande och målande fyllde lördagen. När jag var vimmelkantig av färgblandande, pep jag upp till odlingsrummet och skolade om tomatplantor.

Veckans sista dag!

Med påtande av olika slag. Lill-Olof hjälpte pappan att greja ute. Storebror lekte med kompis. Mellisungarna var fortfarande på äventyr.

Jag donade i timmar inne i köket. Bakade surdegsbröd och Mammabröd. Lagade lunch och preppade middag bland alla surdegsvik. Middag, i lergryta. Bland det godaste som finns.

Till kvällen var flocken samlad igen och den känslan är den bästa i hela livet. Tacksam för en så alltigenom vacker vecka, mitt i livet.

Tacksam, för hela alltet. <3

Önskeplaner för vecka 17

-Njuta av vårens energi och också komma ihåg att bara vara-vara mitt i allt! .. så ljuvligt att bara tvärvila mitt i ivern, känna doften av vår, lyssna på måsarna .. andas djupt. Värmen, den längtar vi till nu…

-Barnens önskning; Ta fram studsmattan!

-Smyga igång ”vårbruket”.. börja årets stormockning av hästarnas vinterhage…

-Träffa älskade människor! .. så tacksamma är vi över alla fina människor vi har i vårt liv. Guld värda.

-Susa till stan! … hujedamig. Men ett viktigt sjukhusärende väntar, så vi passar på att beta av andra ärenden också när vi liks är där.

-Försöka komma framåt i köket! … livet får utvisa om det finns någon renoveringstid (och ork) kvar denna vecka eller ej.

-Fira sista helgen i april!

Önskar er alla en fin vecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4