God måndag kära ni!

Här kommer veckans drömgårdsrapport… med glimtar från senaste aprildagarna i livet!

Veckan som just gick, fylldes med;

En alldeles fantastisk veckostart. Nybakt surdegsbröd till frullen…

…sol, fotbollsspelande ute på lägdan och ”ridlektion”… Mamman skulle vara ridlärare, så gärna så!

Snodde ihop en falsk ostkaka/zucchinikaka (recept HÄR) och bjöd över Storan på fika och kattungegos. Medan vi hade lyxig systerstund…

…fick barnen sin önskning för veckan uppfylld. Studsmattan åkte fram, pappan fixade. Alla iklädda vintermunderingar… men fram skulle den, den efterlängtade studsisen!

Här, ett gäng hungriga vargar som njöt av middag spisad ute på muurikkan. Så festligt! Älskar att pyssla om vardagen, är så tacksam över leva den på ett sätt att den inte är en transportsträcka till helgen, utan vårt guld.

Här hade vi just kommit hem efter en dag på vift i stan. Å, himmel, så skönt det var att komma hem. Bära hö och bli trött i kroppen.

Dessa tu har suttit otaligt många timmar i traktorn. Försökt skrämma bort lervällingen som blivit i hästhagen. Det gick jättedåligt.

För våren, gick det också jättedåligt. Jag packade ner lillminsting för nattatur och försökte verkligen känna CHAAARMEN i att snön föll….. gick jättedåligt. Men sällskapet var så gulligt att leendet hamnade på mig, i alla fall. Väder ändå, en himla lyx, att få vara med om, oavsett.

Hej hej mitt i veckan! Småpojkarna som är peppade på att kratta löv i trädgården.. fick snökratta istället.

Så ohyggligt fräsch morsa där också. Munsår, taggtråd i halsen och dunderförkyld plötsligt. Men supernöjd över att enkelt ha kunnat vattna kålsådderna i växthuset… men snö, alltså.

Lill-coop ordnade mig vår för 40 kronor. Taget! Den blå lilla pensén gjorde hela skillnaden.

HemmaMammabestyren avlöste varandra. Som att servera barnen och småkompisar mellis. Så lyxigt, för både mig och dom.

Det bakades muffins av hemägg och dom jäste upp och blev till så roliga, gooda former.

Medan barnen målade med sin fina ”Gun-post”; papper och kritor i massor. Satte jag mig bredvid och knåpade ihop ett litet presentkort till en högt älskad människa som skulle fylla år.

Misseongarna växte för var dag! En redig presentation av gänget är tusan på sin plats snart, tänker jag.

Och så blev det fredag! Efter en småkrasslig vecka var det extra skönt att landa i helg. Först ett städryck…

Sen tog vi helg, allihopa! PappaMorfar kom och strösslade hästarna med morötter..

.. och sen åt vi middag allihopa tillsammans. Eller inte MammaMormor, för hon var iväg på äventyr. Men vi andra mumsade på och njöt fredagkvällskänsla. Denna fiskgratäng är enormt enkel och lika god, gör den! Recept HÄR!

Glass till efterrätt, vilken höjdarkväll!

Lördagen var en ösregnig och hela familjen-snorig variant. Vi kämpade på med grillunch och lite hästpyssel, annars hängde vi inne resten av dagen. Medan jag och större barnen spelade kort och mumsade karameller, stod M och Lillminsting på stegen tillsammans och grejade med pärlsponten.. titta HÄR, så förstår du!

Till kvällen gräddade vi underbara pizzor på pizzastålet. Med en enkel pizzasallad till. Mums!!

När Lillminsting skulle nattas till lördagskvällen, gick vi byatur hela gänget. Storasyskonen fångade pokémons och var så exalterade.. vi päron, kände oss ovanligt peppade på att fånga kvällstidningen..

Vi avrundade veckan med en långstunds hästande. Storebror drog till bästisen, tre minstingarna till Farmor och Farfar och vi päron fick ge oss iväg på en så rolig (väldans fartig) ridtur… efter att först ha ryktat bort hälften av hästarna, kändes det som. Otroligt tacksamma, över hela alltet!!

Tack livet för en så fin vecka, trots förkyld familj. <3

Nu är en ny vecka här! Värmen som vi är lovade nu, är så välkommen. Vi skrev en vår-lista igår, jag och M… varpå ena lillungen sa; ”men alltså…. har ni tänkt hinna det där, på EN vår!?”. Haha! Tack barnen för att ni tar ner mamma och pappa på jorden….

Önskeplaner för vecka 18

-Njuta det sista av april och välkomna den sagolika månaden maj!

-Nu sjutton ryker vinterkläderna! Här ska tvättas, torkas och packas undan vintermunderingar.

-Baka surdegsbröd! … hade uppehåll förra veckan, bakade ”bara på vanligt vis”… och har läääängtat efter att få sätta händerna i en surdeg , vika och greja. Grädda och njuuta!

-Någon bytta av omskolning önskar jag hinna med! .. så snabbt det är möjligt ska småplanten få flytta ut till lilla Pettson-växthuset, men det är inte riktigt ännu. Det märks att det varit liite sol.. det går rätt trögt, tycker jag. Skulle ha varit hjälpt av växtbelysning men det har jag ej förmått mig att ordna.

-Fira Valborg med finvännerna!

-Gå på föreläsning i lillstan! ”I väntan på katastrofen- Patrik”, ja eller Patrik som brukar gästa Kalle och Brita i programmet ”Hjälp vi har köpt en bondgård”, ni vet? Han ska få strössla klokskap över oss. Vi ska lära oss mer om prepping och beredskap. Kul och viktigt!

-Tuffa på i köket! ..Fortsätta sprika pärlspont, blanda ihop en fantastisk gulfärg, måla…

Njuta FÖRSTA HELGEN I MAAAAJ!

….

Önskar er alla en jättejättefin vecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan i vanlig ordning, här och /eller inne på Instagram.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4