God måndag!
Maj oh maj, så ljuvliga tider nu. Varje dag, är ett liiiv!

Här kommer några glimtar, från en del, av senaste veckans liv här på gården.. veckan som gick, fylldes med;

Otrooligt trött måndag. Ni vet, ivriga tider blir förstås också till slut trötta tider. Så, måndagen blev en återhämtningens dag, för att tanka nya krafter. Oerhört tacksam att vi kan forma dagarna dagarna så mycket, livet, utefter mående och ork.. så rikt och lyxigt för hela familjen. Ett tabatapass satt så, så fint och var en del i tankandet för mor.

Barnen fick nya pärlor till pysselskåpet. En lång stund av pärlande, så gott.

Till kvällen var pappan på brandövning och vi andra gav oss ut och fortsatte krattandet på gården. Check på den punkten nu!

Tisdagsförmiddag! Skolbarn på skola. Småpojkar hos Mormor och Morfar. Själv, drog jag iväg och hälsade på älskade Bästis-Idan och hennes gullunge. Hur mysigt som helst!!

Jag har skolat om så många små plantor att jag både känt mig… och uppenbart också sett ut så; V I M M E L K A N T I G. Och alldeles lycksalig!

Lillminsting och jag följde med StoraLillebror på sin första inskolningsträff, med övriga byns kottar, på skolan! Wow!

Mitt i onsdagen checkade pappsen ut och Lillminsting hade en väldans drömmig eftermiddag. Med traktoråkande (mockande av hästhage) och en tur till tippen, ni vet med ”det som gömts i snö-högen”… ni hör ju, vi jobbar på med den där vårlistan! 😉

Under tiden passade jag på att hinna allt och lite till här inne. Baka Mammabröd till mellishungriga skolbarn. Baka surdegsbröd. Och mitt i allt provade jag mig också fram till en kaksort, en ”melliskaka”, enbart sötad med honung.. ska försöka komma ihåg vad jag gjorde, så jag kan dela receptet.

Kristihimhelg! Och jag blev så himla glad under barnvagnsturen, då jag fann en utav våra mössor.. upphängd på en stolpe intill vägen. Tack snälla byabo för din hjälp! Kall, kall, kallll majdag.

Vi bjöd hem vännerna på middag och myste inne bland nygräddat surdegsbröd, kattungar, tända ljus… päron-bord i Salskammaren…

… och gullungarna fick leva loppan i köket, just här pågick glassfest… och renoveringsstöket? ..bekom exakt ingen av dessa ungar. Mer rutinerade människor på att leva i byggprojektande, får vi nog leta efter! Älsklingsbarn!

En knäckig blåbärspaj med vaniljvisp till, kunde man också välja som efterrätt. Himmel, så gott!

Receptet på knäckiga pajen och vaniljvispen, finner ni HÄR.

Fredag! Älskade M drog iväg tidigt till min Mamma och Pappa, för att ställa ställning och hjälpa till med målning just i toppen av huset. Vi andra, gled in några timmar senare.. mest med glada hejjarop och för att bjuda på glass. Firade lyckad målningsdag, liksom!

Fredagkväll. Ungar sov/tittade på Masked Singer.. vi har tv igen förstår ni, efter ett långt tag utan. Så väldigt nymodigt att kunna titta på något då en fredagkväll. Vi päron hade därmed tumistid av så mysig sort. Vi grejade på ute i vackra majkvällen.

Känner mig sådär löjligt nöjd över att jag orkade (för första gången ska tilläggas) att göra det riktigt höststädat i köksträdgården innan vintern.. täckte alla bäddar redigt ännu en gång. Det känns så ”ordning och reda” och inspirerande att börja så där nu. Hurra!

M stöttade upp staketet. Check, på det också!

Lördagmorgon. Att få gå ut i lugna morgonen, höra fåglarna kvittra.. släppa ut hönsen.. gosa nyvakna hästar i hagen..

Nyp. Mig. I. Armen. Jag är så ofantligt tacksam över att vi får uppleva hela alltet. Tillsammans. <3

En flåsig morgontur med vårens första vitsippeplock följde därefter. Som Ikran skulle ha sprungit med en morot framför mulen, sprang jag, med vitsippebuketten framför nosen.

Dagen fylldes sedan med dopfirande. Jag spanade in den vackra gitarristen..

Jag lekte fotograf och det var inte svårt alls. Älskade lilla M, vilken ljuvlig skapelse du äär!

Söndag!

Som innehöll ditt och datt. Bland annat städade vi ur oss ur odlingsrummet. Barnen hjälpte mig att bära byttor här från våning två, ut till lilla växthuset och vi gick jag vet inte huuur många vändor innan alla blomster-, och grönsaksplantor, dahliaknölar, tomater osv. var på plats. Tack för den här gången, oldingsrummet! ….vi får väl se om vi hinner odla ännu en vårvinter här inne…

Helt underbart att allt är utflyttat till Lilla Pettson-växthuset nu! … i samma stund, kom försommaren med en sagolik ljum bris. Så hejdlöst efterlängtat!

Resterna från blåbärspajen, blunda mot kvällssolen, hoppa studsmatta med barnen… och somna i ett skönt uttröttat trassel i Storsängen.

Livet på en pinne!

Önskeplaner för vecka 20

Börja veckan med studiedag för skolbarnen! … ljuvlig veckostart i absolut helt fantastiskt SOMMARväder!

-Njuta, en dag i sänder.. denna tid, denna tid… helt och hållet sagolik. Älskar att vinden är ljum nu, se hur gräset grönskar för varje timme, små björkknoppar som färgas i grönt och nu med värmen slår ut, mer och mer timme för timme .. höra fåglarna, glädjetjut från barnen som leker, gosa nyvakna hästar som ligger ner och solar om morgonen… maj oh maj..

-Följa stora lilla B på äventyr! .. ännu en träff med skolan och kottegruppen väntar. Älskar och är såå tacksam över att få vara med honom ”ända in i (skol)mål”. Har ord att skriva om det här. Dom sitter lite fast, som sagt. Men kanske lossnar dom under veckan.

-PÅTA PÅ! .. fräsa landen, ta hand om planten, så rödbetor, strössla hästskit i rabatter och land…. osv osv osv.

-Möta Pingsthelgen! .. med storfamiljehäng, konfirmation osv. Ser fram emot det!

Önskar er alla en fin vecka! Ta hand om er, allt allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4