Tjohej!

Kickar i vanlig ordning igång den nya veckan, med en liten tillbakablick på senaste dagarnas liv här på gården.. innan vi kikar på vad vi har för önskeplaner denna nya vecka.

Hålltillgodo med ett gäng glimtar! Veckan som gick, fylldes med;

Måndag och en rad måndagsbestyr. Som att baka matbröd. Några av dom la vi sedan i fina kakburken, hämtade upp skolbarnen och susade sedan direkt till en älsklingsplats här i byn…

Gofika med en vän, medan barnen leker med sina vänner intill.. sörpla kaffe och prata livet. En alldeles vanlig, helt underbar ,,, måndag! Lyx, lyx, lyx.

Två som nästan höll på att ta måndagsnatten i favvisfotöljen…

Vi upplevde ”mellan hägg och syren”..

.. och som motsats till härliga häggen, upplevde vi också några dagar där allt, pyttesmått som lite mindre smått, klatrade… bilar, matkassar, publicering av jobb som strulade, Chippen gick bananas och sprängde hagen och var ute på egna räsergalopper mitt i natten… osv, osv… under något dygn kände vi bara att vi ”släckte små bränder”. Tacksam att den där människan, han som bara byter keps ni vet beroende på vad han ska göra (haha).. att han kan sånt där med bilar också. Puh!

Vi levde på, dag för dag, löste krux och insöp vackra maj. Tankade kroppar med god energi, som med motion och god mat.

Hönshusets djupströbädd mockades ut. Jag försökte febrilt såpskura hönapönornas hem rent igen, lyckades hyfsat. Good enough, så att säga. Fick fantastisk hjälp av småpojkarna.

Tacksam för varje dags söta lilla (3-4 ägg) leverans av ägg. Tack hönorna!

Vi fyllde var dag med liv av sort vi mår gott utav. Lekte med kompisar, ja en dag hade jag sällis av sju ungar här hemma och vi hade så himla trevligt. Fika mellis och sådde rödbetor bland annat.. och jag fantiserade om att starta mitt eget ”Drömgårdsfritids” … fast bara på eftermiddagarna, för på morgnarna är jag alldeles för trött, haha! En eftermiddag, spenderade vi på tur till vitsippebacken.. vårtradition som är så himla trevlig.

Och plötsligt var det fredag! Med äppelblommor som poppade, hönorna som spatserade fritt och en ljuvlig utflykt jag skriver mer om en annan dag.

Lördagmorgon. After run i syn.

Helgen bjöd sedan på allt möjligt trevligt, som pärsättning med MammaMormor och PappaMorfar, årets första rabarberpaj, ännu mer häng med vännerna och så den där Morsdagen ni ju redan fått läsa om HÄR.

Tacksamheten sköljer över mig…

.. så tacksam för att en ny vecka serveras oss nu! Veckan där maj ska bli juni..

Önskeplaner för vecka 22

-Njuta, njuta, njuta av denna fantastiska majmånad som känns som sommar! … och välkomna årets vackraste månad..

-Förutom HemmaHäng; Pricka in fotbollsträningar, matcher, föräldramöte, föreningsbestyr, skolträff med lilla B osv osv..

-Jobba på i trädgården! .. ska försöka ordna till samtliga rabatter, göra de redo för plantering..

-Fylla på brödförrådet!

-Kaanske börja plantera ut något från växthuset.. luktärterna får bli först ut, avhärdade och så redo sedan egentligen flera veckor, men jag har bara inte hunnit…

-Laga hönsgården!

-SÅ! .. morötter, persilja, dill, sallad etc…. några av fröna som ännu inte är i jord..

-Njuta första junihelgen!

Hoppas på en härlig vecka, för både er och oss. Ta hand om er allt vad ni bara kan, så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4