Att landa hemma, efter en hoper dagar ifrån. Oj, så nykära vi känt oss gamla i ”Drömgården” sedan vi kom hem..

Dagar vi fyllt med;

”Borta brabrabra men hemma bäst”-känsla. Har längtat på tid att stå vid min favorit-köksbänk och baka småkakor. Så mitt bland upp-packande, så gjorde vi just det.

Plockade in färska blommor från trädgården.

Och gosade extra-extra med denna lilla kisse, som var näst på tur att lämna vår flock..

Fast lyckligt nog, så behöver vi inte säga Hejdåets hejdå till den där lill-tjejen till katt. Kajsa-Stina, kommer leva lajvet hos Storan och gänget, några minuter från oss.

Vi hade förberett ett litet kit med godsaker och bra att ha-grejer..

Till kvällen klädde vi oss i kalaskläder och så drog vi ihop till ett litet sommarkalas med de närmaste. Firade några födelsedagar i efterhand och peppade upp det deppiga i att Kajsa-Stina skulle lämna oss. Jag hade bakat tårtan som det senaste födelsedagsbarnet, den skäggige, har som ”sin födelsedagstårta”, den äär så himla god.

Vill du ha receptet på den nötiga, marängsega bottnen.. vaniljfluffet med grädde, gräddfil.. osv. Ja då har du receptet HÄR! Kan berätta att jag inte fick tag på valnötter som det står i receptet, utan tog denna gång hälften mandlar, hälften jordnötter och det blev också så fantastiskt gott, det med!

Det blev en så, så fin kväll. Om än också så ledsen. Puh, vilken pärs att föda upp dessa små liv, vara så så sååå nära de varje, varje dag. Vi som ”alltid är hemma”, har ju hängt med dessa djur i massor. Och så ska vi SLÄPPA IVÄÄG de!? Förfärligt. Men vi har kämpat på tillsammans och klarat det ganska väl trots allt…

Efter en fartig första hemmadag, tog vi en desto lugnare tisdag.

Pojkarna byggde ännu ett fotbollsmål och jag fick hjälp av alla barnen att rensa och plocka ur jordgubbslandet.

Här, cyklades ”på vår gata i stan”… med lite mellis att ge vår fina Pinglan-Granne.

Livet fylldes med kompislek och bad i sjön också. Sånt där häng som man inte vill avbryta… så efteråt hamnade vi allihopa på Drömgården och åt middag tillsammans.

.. för att toppa den sommardagen med den här kvällen. Paddlande och fiske tillsammans med finvännerna. Rikedom!

En dag med ”mellanväder” skapade törst på kreativitet.

Tro´t eller ej, men äntligen fick jag ”ändan ur” och öppnade den där kartongen som stått och glott på mig sedan julafton… den med den otroligt generösa julklappen i. Symaskinen. Ni som hängt med ett tag vet av min hatkärlek till denna mackapär, därav den halvårs-höga tröskeln att ens öppna kartongen. Juni har sytt en hel del med sin Farmor, så hon kunde hjälpa sin lilla mor och ur alltsammans blev det en somrigare sortens gardin till Badrumstvättstugan. Ni kan inte förståå, hur nöjda vi är! ”Det är inte så noga”, ”det behöver inte bli perfekt, ”huvudsaken vi gör!”, var ledorden. Och så roligt vi hade, jag och min lilla Skrållan!

Ännu en mellandag med regn, skapade Monopol-mys och tio liter nykokt saft. Saften gjordes på svarta och röda vinbär samt hallon. Fantastiskt gott!

Juni bakade tigerkaka som vi åt till den precis svalnade saften. Bjöd Farfars och Morfars och alla som susade förbi.

Under hela veckan har M gjort ett otroligt jobb nere i lagårn också. Stora högolvet, har inte bara innehållit hö förstår ni. Längst in; några meter av bråte, gammalt virke osv. Det har sett ut som ett slagfält ute på gården desssa dagar då allt flyttades ut, skotern ute mitt i juli bla… men nu tusan, är det ordning och reda efter oräkneligt många vändor upp och ner mellan högolv och höloft.. så vackert på sitt sätt, att ”vi” (bara bara M) gjort oss hemmastadda på ännu en plats på gården (höloftet alltså, dit virke, gamla strävor osv fick hamna).

Så goda dagar, en i sänder.. fyllda av sånt och såna vi älskar. Fejjande och återhämtande av olika slag, varvat om varandra. Kaffesörplande, barnaspringande, päron-tabatande, surdegsbrödsbakande, trädgårdsarbetande, ätande, fikande, diskande, städande, tvättande, lekande…. slumrande…. ljuva sommarliv. Sådan ynnest att bara få vara.

Det blev lördag, den där julilördagen vi haft i sikte ett bra tag nu. Wow, för att få hederuppdraget att sjunga och spela på vigsel, bland det häftigaste vi kan tänka oss. Det var ett helt sagolikt vackert bröllop <3

After wedding! – fika, bad och mys hos Mormor och Morfar.

Söndag. Och ännu ett kattöverlämnande. ”Fläckis” har vi gett till en utav storfamiljens småvänner, i dopgåva. Såklart i full överenskommelse med lillvännens päron. Så himla charmigt att nu få överlämna den 14 veckor gamla lilla coolingen till katt! Charmigt… men så himla skitjobbigt också.

Så var det bara två kvar. 14 veckor gamla småtussar. Känts fint att de fått stanna med sin mamma så länge. Blivit trygga, coola och redo för sina egna små äventyr.

Jag small av bredvid Lillminsting därefter (han som förövrigt vaknade med feber sedan… hej lilla sommarsjuka!) och botade sedan depp och trötthet med ljuvlig stund i köksträdgården, där är jag så lycklig. Och den lilla, ändå största hittills, luktärtsbuketten fick sätta god känsla för avslutet av denna julivecka fylld av sommar.

Förra veckans planer var att landa, komma i ordning här hemma, göra (genomlida är mer rätt ord för undertecknad) de flesta kattunge-hejdå…. plocka jordgubbar, baka småkakor och koka saft. Öva inför vigsel, tömma högolv, sjunga och spela på vigsel..

Den här veckan önskar vi bland annat att bli klara med städningen i lagården… eller har vi fått mersmak på ordning där inne och fortsätter i någon vrå till? Slåtter-vädret lyser med sin frånvaro, men det hade varit UNDERBART att få in höet, nuuuu!

Vi tar en dag i sänder och njuter till fullo av sommar och maxat med Alla-Tillsammans-Tid.

Ta hand om er och må så gott ni bara kan, ni med. Så hörs ni snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4