29112015-IMG_6801
29112015-IMG_6804 29112015-IMG_6811

29112015-IMG_6797

Åh.

Första Advent, på vår alldeles egna Drömgård. Första ljuset är tänt, tillsammans med min lillvän. Nykokt tomtegröt i tallriken. En man som sörplar kaffekopp, efter kaffekopp. Det här är ju så fint att det inte är klokt.

Och gårdagen eftermiddag och kväll?  Först var vi och hälsade på M och jag fick ett smärre stresspåslag av att bara vistas bland alla skärmar och knappar och människor som pratade fort och den där klockan som tickade. Men M älskar sitt jobb och nog verkade det minst sagt spännande. Lite för spännande för min smak, jag som är jordens ocoolaste människa skulle få magsår direkt. Men vi är ju som bekant, lite, lite (helt och hållet) olika jag och min man på den fronten. Och sen hade jag det vansinnigt lyxigt. Svärisarna skämde bort mig totalt.Vi satt på världsbra platser under hockeymatchen (som ju vårt hemmalag dessutom vann) och hejjade och åt smöriga popcorn. Sen mötte vi upp mannen efteråt och då blev vi, M och jag, ännu mer bortskämda då vi blev utbjudna på himmelsk mat. Tokmätta skiljdes vi åt och jag och M åkte raka spåret hem till lilla byn, där Liten var hos sin Mormor&Morfar. Sisse hade såklart haft det världsbäst där och ätit gott, lekt järnet, byggt höga maffiga torn och fått sin Mormor&Morfar att gapskratta mer än en och två gånger.

Vi somnade gott här hemma i natt och vaknar nu alltså till den här Första Adventsmorgonen som känns så himla speciell. Äter godfrukost, tänder första ljuset och i ugnen gräddas limpor. Jag ska ge mig ut på en löptur snart, innan vi drar till kyrkan för Adventsgudstjänst.

Önskar er en god första Advent!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4