11052016-IMG_0935

Åh, vilken otroligt fin dag vi fick igår.

Hängde till en början med pappan på facetime, som var med oss i bokläsning och trolldegsdegande och allt vad vi hittade på. Sen vinkade vi hejdå till pappan på skärmen och jag och Minimannen gick ut i vackervädret. Satt först på trappen och åt äppelbitar. Finulade på stort och smått. Det går liksom att sitta och småprata med den där Minimänniskan nu. Saaanslöst trevligt! Sen tog vi oss en upptäcksfärd ute på gården. Fann fina blommor, gröna träd och maaaassor av pissmyror. En höjdartur för en tvååring, mao.

11052016-IMG_0933 11052016-IMG_0936

Efter världsmysig förmiddag här hemma på gården, packade vi in oss i bilen med tanken att Liten skulle få egen-älskad-Mommoj-och-Moffaj-tid medan mamman åkte iväg för ett par timmar hoppa-in-jobb. Så plötsligt, får jag ett sms och hela dagen blev visst sådär alldeles tok-ledig för morsan ändå. Det blev en vanlig-onsdag, med andra ord. Vi drog till Lilla Byn i alla fall, såklart. Vi var så fasligt taggade på det, förstår ni.

Sisse somnade på vägen dit  och fortsatte på samma vis i vagnen när vi kommit fram. Preggomorsan passade på att vila och klappa magen när Minimannen sov sin långlur. Någon har visst blivit preggo? Lite så känns det. Jag mår fortfarande väldigt bra, men poff så är det mycket bäbis i magen nu, halvsvårt att lyfta en barnvagn in i bilen och Liten springer i från mig med lätthet om jag inte tvärbestämmer mig för att hänga med. Att bära på ett barn, så häftigt att det inte är klokt! Men jag nojjar ungefär varannan dag om att Tänk om Pyret i magen plötsligt skulle komma alldeles för tidigt? . Vi är i åttonde månaden nu, så det är ju”luuugnt att åka iväg på VM i tre veckor…”. ha, ha. LivsPlanerandet… som jag nu småskrattar åt och visst tycker vi är lite halvgalna som genomför.

Men ja. Där, hos älskade päron, låg jag och vilade. Typ väldigt ovanlig syssla, men döskönt faktiskt. Sen hade vi det bara sådär helbra. Med hammockgungande, Skrindaåkande och Jordgubbskrämsätande. Massa mysiga lekar och påhitt med Sisses älskade Mommoj och Moffaj. Så åkte vi hemåt under kvällskvisten, den ene iklädd bilpyjamas och den andre alldeles eftersvettig och tvärnöjd efter ett cykelpass.

En strålande dag som innehöll en massa pissmyror och en massa vårhärligt. Och idag är det TorsdagFredag och i sociala medier delas för fullt tidningsreportaget om han jag är gift med .. Den där M som styr drömjobbet och beskrivs med orden; ”Alla i hela världen som ser VM i hockey på tv nu har den här killen att tacka för ljudet”. ”Det gäller att hålla tungan rätt i mun för Martin som sköter ljudet under ishockey-VM som hundratals miljoner människor tittar på världen över.”… osv, osv, osv.
Vi är så stolta över honom, jag och S. Framförallt oändligt tacksamma över att han är våran. Den finaste pappan och mannen på jorden.

– Här hemma på Drömgården styr vi kosan mot Världsbra Förskola och Musikfrökenjobb. Så himla fint, det med! Tacksamhetsdusch, javisst!

(8).

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4