Ja, jag tänkte att ni kanske skulle tycka det vore lite smygroligt att se vad vi håller på med just nu här hemma. I Renoverings- och byggväg, menar jag.

Innan dom nya dörrarna sattes i, så såg vår hall ut såhär;

27062016-IMG_1259

Husets absolut mest omysiga rum.Men med ens vi sågade upp för dörr, överljus och sidoljus kom på plats, så fick hallen ett så vackert, naturligt ljus. Redan där, blev det ett lyft på en gång.

18072016-IMG_2985
Så gav det sig självt; vi behövde börja ordna insidan också.

Och som sagt är det här huset tokgammalt, och tyvärr lite taget från vad det en gång var. Gården är gammal som bara den. Byggd på 1800 någon gång, typ på mitten(.. tror vi?). Och stilen som huset har nu, med sina stora perspektivfönster och funkiga insida (förutom det vi nu hunnit göra om), passar inte alls. I våra ögon. Vi vill såklart, eftersom vi älskar den stilen, ta tillbaka huset till hur det en gång såg ut. Ja, i den mån vi själva tycker att det är allra vackrast alltså. Och så givetvis med lösningar som är lite mer 2016…. annars ska vi ju börja damma av det där dubbelutedasset där ute vid lagårn, liksom. Och nä, det har vi väl inga planer på precis.

I alla fall. Logistik. Det är ett ord som följer vår plan. Nu görs hallen i ordning, bara på insidan av Drömdörren.

För så småningom ska väggar rivas och trappa tas bort och ny trappa ska på plats och så vidare. Så det är ingen mening att göra mer just nu. Men hittills, så ser det ut såhär;11082016-IMG_4624

(Dörrar och fönster från Allmoge Snickerier). 

Mannen har täckt timmerväg, gjort lite trixiga lösningar och nu börjar saker och ting ta form. Igår byggdes stolpar för att skärma av från dörr till sidoljus. 11082016-IMG_4631Och sedan den här bilden togs har något vackert kommit på plats.

11082016-IMG_4644

Vi har köpt precis likadana krönlister som vi har ute på verandan, men nu har M gjort om dom så att dom är lite näpnare och passar för inomhusbruk. Så fint redan nu och vackrare kommer det såklart bli med lite färg på. Duktiga M, alltså.

11082016-IMG_4638

Men det fina är, att han också tycker jag är duktig. Jag gör ju ingenting, tycker jag.. Men nån måste ju göra det andra också, städa, laga, tvätta och ta hand om barnen och sådär…så igår stack han in näsan i sovrummet där jag satt och ammade. Och med sig hade han den vackraste bunten rosa rosor. Kärlek, liksom. Bästa som finns. Och teamwork, vilken bra grej!

11082016-IMG_4642

Jo..vad mer?

Hallens väggar kommer sedan kläs i pärlspont och vi spånar färg för fullt. Först önskade frun vittvittvitt, både på snickerier och väggar… men nu har vi skickat efter en linoljefärg i svagt, svagt grå. Drömdörren är i färgen Grön Umbra 15 %. Heter grön, men är grå. Och nu har vi till pärlsponten skickat efter Grön Umbra 2 %. Spännande!

Så,en liten lägesrapport alltså. Där vi har gulligaste hjälpredorna med oss på färden! Den ena klättrar inte lika mycket som den andra…12082016-IMG_4655

12082016-IMG_4657
Och det är fredag idag, härligt! Jag började min oerhört lyxigt; klev upp till ett nystädat hem som någon tjurig städade till alldeles för sent i natt…men det var det värt. Att få kliva upp och allt är klart. Så jag firade fredagmorgon med att dra ut på en löptur. Svinjobbigt, men skithärligt på samma gång. Sen har det grejats för fullt med allt möjligt, men nu har jag en liten sitta-still-på-rumpan-stund. Sitter i köket. Det är knäpptyst, förutom mannen som borrar ibland. Minimannen sover efterlunchvila där ute i vagnen, Juniflickan snusar i sitt babynest. Jag har precis varit och hämtat in en herrans massa torr tvätt och hängt ännu mer på strecket. Så först lite kaffesörplande och sen vet jag vad jag gör. Viker, viker, viker. Och njuter synen av vackraste rosorna..

Ha en god helg, alla ni!

Och, ni ska veta vad jag är glad för att ni kikar in här, och lämnar en massa trevliga, peppande, hjärtegoda ord. tack!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4