15112016-img_0204

Jo, jag tänkte att ni kanske är lite nyfikna på hur det går på bygg- och renoveringsfronten här på Drömgården?

Om jag säger såhär;

Vi. Målar. Fönster.

Och, det går faktiskt finfint.

15112016-img_0206

Vi har ju vår Målarverskad.

Som är varm och go, fylld av fönsterbågar, fiffiga anordningar att lägga dom målade bågarna på. Rummet, som ju faktiskt är vårt framtida sovrum. Där är fullt av penslar och linoljefärg och linoljesåpa gudvetallt man kan behöva när man har en herrans massa fönster som ska målas. 15112016-img_0227

15112016-img_021515112016-img_0209Där ligger några utav alla beslagen. 15112016-img_0222Och där hänger en gammal, gammal fotogenlampa. 15112016-img_0211

Åh, tänk den dagen jag kan öppna första fönstret…
15112016-img_0208

15112016-img_0218

…sinom tid!15112016-img_0219

Jopp.

Vi har Målarvinter, helt enkelt.

Jag kom på mig själv med att tänka; så himla bra alltså. att ha ett målarrum så här. fett lyxigt! … så skrattade jag lite åt mig själv. Men, i samma sekund kändes det så gott att jag ju faktiskt är alldeles nöjd med hur vi har det nu.. .för såklart, hade lyxlyx förstås varit att ha sovrummet. Klart. Istället för målarrummet. Men, den tiden kommer komma, så småningom. Jag skulle inte vilja byta det här äventyret mot något. Drömgårdens renoverings- och upprustningsresa, tillsammans med min älskade M. Vilken grej!

Det riktigt stinker linoljefärg om denna resa! (höhö)

 

15112016-img_0232Där är han. Min M. Precis lika sträng som han ser ut… eller också är han bara lite koncentrerad och istället världens varmaste människa. Grymt nöjd också, över sina drömfönster och drömdörrar från Allmogesnickerier.

Så. Helt enligt plan för denna vinter, alltså.

Att måla, måla, måla för att sedan kunna göra ordning Etapp 1. Etapp 1 är halva övervåningen. Eftersom den är helt och hållet O, o, o. Som en kallvind, för att beskriva det kort och enkelt. Med andra ord; i behov av massor med arbete. Så för att inte känna drunkningskänsla i allt som finns att göra (drunkningskänsla kan man få ibland i alla fall!) så tar vi det i etapper.

Till Etapp 1 ingår då Sovrum, badrum, trapprum och hall. Där uppe. I vinter isoleras det där uppe i dom nyss uppräknade rummen. Fönster ska så småningom bytas eller sättas in på nya ställen. Till våren hoppas vi vara framme vid att kunna börja förvandla utsidan lite mer. För att sedan, typ nästa höst blir det va? ; fortsätta än mer inomhus där uppe.

Känns helt overkligt och som att jag skriver en massa hittepå. Så vi får väl se! Att stå där uppe och måla fönster, gör det hela mer verkligt.

Så det var en liten hälsning från Målarverkstan, det!

Här har vi startat dagen med skjutsning av Storebror till Föris och ett BVC-besök för Lillan direkt efter. Idag med såna där onda sprutor i små gosiga småbenen. Hon tog det på Juniflickanvis. Sover nu gott i vagnen, medan mamman och Storan har svettats sig igenom ett Tabatapass tillsammans. Igår spöregnade det ihärdigt hela dagen, men idag skiner solen, frosten ligger på marken och det känns som en riktigt härlig onsdag!

Hoppas att ni har det gott, ni med!

Lillafrun