05072017-IMG_3181
05072017-IMG_3184Det är första juliveckan för sommaren. Blåsten är tjurig och ihärdig och vi undrar lite om inte den där varma, i-alla-fall-ett-tag-ihållande, sommaren ska komma någon gång?

05072017-IMG_3175Rosorna doftar ljuvligt där vid lilla odlingstäppan. Där det liksom växer lite hejvilt. Charmigt, tycker jag.

05072017-IMG_317805072017-IMG_3177

Nu har vi tagit kalasledigt här på Drömgården. Och i Mäjadalen. Storandarlingen och jag har varit värdinnor kors och tvärs senaste två månaderna. 6 kalas tror jag vi dragit ihop. Vårfest och två födelsedagar här. Student och två födelsedagar där. Dom sista tre kalasen har varat var sjätte dag. Ha ha. Det är en ynnest att kunna träffa så mycket familj, så ofta. Men ja, kanske, kanske är det nästan lite smygskönt att vi nu tar oss Kalasledigt ett tag. Kramar ur Sommarlovsdagar allt det godaste. Som att ta med ungarna på lekdate, med springande barn och surrande mammor. Eller tvärt svänga in hos Mormor och Morfar och få kramar och kaffe och sånt. Promenera med ungar i vagn. Med småttingar sovandes, krypa after-kalas-trött under utetäcket och vila en stund ute på Verandan. Onsdagsgympa med Storan, få massor av prattid (och dessutom god lunch! <3) och såna där dyrbara råd och samtidigt leker Sommarlovskusiner tillsammans.

Det var extra uppskattade timmar i Mäjadalen idag, så bra vändning på en morgon som inte alls var så ljuv… där jag mest känt mig som en riktigt butter Tjatmoster. Så måste det ju såklart få vara ibland också, men det är aldrig så härligt med vändningar till det bättre som när det varit lite si och så.05072017-IMG_3182

 Och alla tillsammans peppar vi för Pappornas Seeeemester! . Igår kväll lyckades mannen och jag till och med att få till en finsoffandate med kex och ost och snart-semester-feeling. Konstaterade att vi inte suttit där tillsammans sedan i vintras någon gång. Hoppsan. Det har nog varit en ganska så fartig vår, när man tänker efter. Så Heeesteguud, vad vi är längtiga till mannens semester.

Av många skäl. Det främsta såklart; Tillsammanstid. Bästa, bästa. Ett annat, är att vi nu är så vansinnigt peppade på att få upp någon fart gällande fasaden.. någon himla gång. I flera veckor har det varit så mycket annat, allt från massa trevligheter som kalasande, midsomrande och sånt. Till (också tacksamma, såklart) måste-grejer; som extramycket jobb. När M tar semester kan vi styra tiden själva på ett annat sätt. Få sammanshängande tid att jobba på, på vårt hem. Det, längtar vi så efter! Det kanske är bra.. att sista veckorna låtit oss hållas lite, så är vi som galopphästar på startlinjen nu sedan.

Så, lite så ser det ut på Drömgården denna vecka. Vi har tagit Kalasledigt och har Semesterlängt, Deluxe.

-Nu ska den här mamman passa på att springa genom duschen medan dom två små darlingarna fortfarande snusar gott. <3

Hoppas att ni har det bra?

 

 

Lillafrun