14072017-IMG_3544

Nej, sommaren gömmer sig. Minst sagt. Det är typ 14 grader, snålblåst och stundvis också pissregn. Men det till trots, så är hjärtat varmt av så fina dagar. Såna som liksom inte kan saboteras trots det tråkiga, så kallade sommarvädret. För vi får vara tillsammans. Nära och kära. Taikonshäng, härs och tvärs. Bästa som finns!13072017-IMG_3543

Som igår, när jag packade fikakorgen.

Vinkade ungar och man hejdå och åkte iväg tillsammans med Storan och två systerdotterdarlingar, på vad jag tycker är en riktigt drömmig aktivitet; Auktion!

Det var en helt galen auktion, dessutom. Med määängder av pinaler och möbler och porslin och bilar och båtar och gudvetvad.

Jag och Storan hade spanat in oss på ett par möbler vi önskade. Och så hade jag också sett en alldeles ljuvlig matsalsmöbel… men den skulle förmodligen kosta mig skjortan och mer där till, så den fick läggas åt huvudets handlingar…

Vi kikade och hängde med i ”20-30-50-100, 100!?, 100 och den är din!”… det gick i en väldig fart hela tiden. En kökssoffa för en tia, en annan vacker möbel för en femtiolapp. Inte klokt. Men så såna där möbler (sån typ av skåp vi loppat själva här hemma på gården) gick för tusenlappar… yeah, på den! Vi pausade lite och sörplade kaffe och knaprade tunnbrödsmackor.. sen var energin på topp igen. Regnet kunde ösa hur det ville.

Så hade plötsligt Storan ropat hem det där halvmånebordet till mig. Hurra!! Och det där hon önskade, blev också hennes…

..i nästa sekund började vi fundera..hur i hela friden vi skulle ta oss hem.

I vanlig ordning väldigt mycket skratt i sällskap med familjen. Och nä, denna gång var inget undantag. Hur det var,  så kom älskade Storsvågge, med storbil och stort släp. Tittade på oss med sån där ”ni-är-knasiga-men-ganska-gulliga-där-ni-står-överlyckligaa-över-era-gammgrejer”- blick. Han packade in och vi hade nu varit på auktionen i cirkus fem timmar…. ”det var väl ändå ..ska vi inte vänta liiite till, bara för att se i fall den där matsalsmöbeln ska ropas ut snart…vi har ju släp och allt”. 

Till sist var vi så taggade hela gänget. Med hög puls och målmedvetenhet ropade systerdottern, samtidigt som Storan nickade.. som några andra vana auktionsropare.. och sekunderna senare var möbeln Drömgårdens.

14072017-IMG_3548

Fiiin va?

Efter den där auktionsdagen var vi så hungriga och blöta att efter efterföljande stadstur så drog vi och spontan-åt thai så näsorna lackade av hettan från maten och vi återfick värme i kropparna till viss del. En sväng förbi lilla byn och Morfars, för kaffesörplande, basta-med-kläderna-på-bastu där vi skrattade ännu mera av tokeriet. Sedan återvände vi hemåt. Till älskad Drömgård och dom tre gullisarna. Kids som myst med Farmor samtidigt som Farfarn och pappan snickrat. Kära nån, så vi har det bra!

Det var en så mysig dag, det där. En Sommarminnesdag med Auktionsfynd på toppen!

14072017-IMG_3549

Det är Sommarlov och Sommarsemester, alltså.

Vi njuter av tiden, att vakna och äta frukost tillsammans. Världens bästa start. Och så tuffar det på i härlig fart med gårdsjobb..  M och Svärfar har jobbat med huset (på instagram @lillafrunsdagbok och @housebym kan ni se sneakpeak på vackraste överstyckena jag skådat!) och det blir så fint. En ny ros är nedgrävd i backen. En sån där drömmig, som Storan har. Vi har fått en bit av den, så lyxigt. Och en sväng till stan har vi tagit oss en dag, för ”party på tippen” tillsammans med alla andra, kändes det som. Perfekt kasta skrot-väder dessa dagar.

Och så flåsar vi stup i ett, förstås. Skönt att svettas i kyliga vädret. Vi kom precis hem från en tur. Älskar att springa med hela familjen som sällis! Nu är det fredagsfeeling som råder. Hemmet är nystädat, det är renbäddat och tvättkorgen är tom (en stund i alla fall…).

14072017-IMG_355114072017-IMG_3553

Matsalsmöbeln har skurats och fått flytta in i salen, i väntan på att den ska få sin plats i vad som nu är vårt Sovrum… där blir matsalen så småningom.

Vi fryser lite, skapar sommarminnen och har det oförskämt gott. Tacksamhet deluxe,  <3

Hoppas att ni har det gott? Ta hand om er. Och ha en god helg!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4