IMG_7835IMG_7872 IMG_7880 IMG_7853
Vi vaknar till fredag.

Utvilade. Frosten ligger som ett gnistrande täcke över gården. Det är andäktigt vackert. Sådär så att det nästan gör lite ont, ni vet? Hemmet är sådär härligt nystädat. Barnen kläs i mjuk plysch och mamman drar på sig ullunderstället. Katten kurar och spinner på kökssoffelocket. Solen lyser in genom fönsterna och det känns liksom bara. Idag, är en bättre dag.

I hallen ligger varma lilla Vinterjackan och väntar på att få användas. Himla skönt när man lyckas vara före den första köldknäppen. Bara några saker som fattas. Som en varmare mössa till Storebror.

IMG_7871

IMG_7869IMG_7875

Kavat på fötterna och Polarn i övrigt. Barnens (och mamman och pappans) favokombo.

Vi bestämmer att det här ska bli en Mysfredag. Mackjärnet tas fram och till frukost gör vi järnmackor med skinka, lite senap och mycket ost. Ingen vet till sig hur gott det är. Kaffet sörplas. Barnen börjar pyssla med sitt. När vi tänker på helgen och funderar på vad vi ska hitta på, är vi överens om att Byta Till Vinterdäck På Båda Bilarna, Ta Fram Fågelmataren och Börja Mata Fåglarna, är givna sysslor.IMG_7877IMG_7845

IMG_7846

Tar oss morgonruffsiga och ivriga en liten tur ute på gården. För att liksom hinna med det där allra, allra frostigaste. Med barnen som provar sina nya vinterskor och Lillan sin nya vinterjacka så sockersöt att jag kolavippar. Det var (är) så vackert ute. Någon utbrister det är snöö här, mamma! där frostkristallerna ligger. IMG_7839IMG_7842IMG_7838En herrans massa legobyggande. Pyssel. Och en alldeles ljuvlig tur med barn i vagn och mamman springandes har vi också ägnat åt oss. Fasligt tung springtur var det, men ändå förbaskat härlig. Särskilt efteråt. När Juniflickan vaknade, festade vi med god-fika. Det var ju flera veckor sedan nu. Och till skillnad från Storebror som inte åt sockersött förrän lääänge, så fick lilla Skrollan redan nu vara med på Chokladbollsfesten. Gissa lyckan. Faktiskt helt och hållet obetalbar. Och kladdig. Och pärlsockrig.IMG_7885IMG_7882

Nu är det kväll.

Hemma-pizzan ligger i magarna och barnen kollar lite barnprogram. Snart ska småttingar nattas och efter det väntar Emmeli-tid. Kanske rota fram något att se på Play och äta TuttiFrutti-karameller. Den här veckan har varit lite extrem för min Darling. Utöver Brandmannande, brandövande, Husritande och extrajobbande, är Mannen ikväll på uppdrag och sänder Hockey. Jag längtar efter honom, med andra ord. Massor. Men nu, börjar faktiskt helgen på riktigt och imorn är det Tillsammanstid.

Önskar er en god fredagkväll!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4