03122017-IMG_9263

Efter adventsfrukosten öppnade barnen sina kalenderpaket och Lillan har kommit igång nu, om man säger så. Men hennes Vackerpappa får gärna hjälpa till med dom där knutiga snörena… annars brinner det i knutarna…

03122017-IMG_9274

Samtidigt skjutsades limpor in i ugnen, karameller provsmakades och familjen gick från morgonruffsiga till någotsånär kammade.

03122017-IMG_9282

Så var vi till kyrkan, storfamiljen. Så vacker Adventsgudstjänst.

Innan vi svischade hem till Drömgården igen.

Då var det dags för vad som blivit lite utav en tradition; Adventskyrkkaffe här hemma hos oss. Både min och M´s familj.

03122017-IMG_929003122017-IMG_9292

Alldeles nybakt limpa (recept finns HÄR i vanlig ordning) och tunnbröd från Tunnbrödgubben. Julskinka, rökt korv, Saffransbullar (det fantaaastiska receptet.. HÄR), mjuk pepparkaka (MammaMormors bästa recept; HÄR), karamellerna som kokades igår och såna där julegoda clementiner. Dofter från nejlikor i apelsin, saffran och pepparkaka och värmen ifrån vår stora rikedom; familjen. Helt underbart, ju.

Barnen dansade egen juledans i Salen och var så söta att vi fick dåndimpen. När det började skymma kramades vi alla hejdå och kvar lämnades ett mycket mer människotomt hus än för några sekunder sedan, men fyllt av den där lyckan som man känner när vår familj precis varit här.

03122017-IMG_9305

Nu sussar syskonen gott tillsammans efter att ha lyssnat till en första Julesaga ur Astrid-Lindgren-samlingen med en drös stämningsfulla julberättelser. Antingen läser päronet eller också Astrid själv, så fiffigt att det inte är klokt och jag känner på mig att årets Adventspresent kommer bli väl använd. Fast nä, barnen sover inte i våran Storsäng som vanligast, utan i Storebrors nyyya, stooora, eegna säng, förstår ni. Den som han idag så stolt visade för varenda en här hemma. Den flyttade in igår och Prins Darling är mycket nöjd. Prinssängen, som han såklart gärna delar med coola Lillasyrran som bara gör det ännu skönare att slumra in med sitt lilla lugna snusande.

En Hjärteaskens Första Advent, sannerligen. Hoppas så, att ni haft det gott, ni med. <3

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4