13122017-IMG_9549

Luciamorgon hos oss.

Med änglaspel, luciasånger i bakgrund och såklart lussebullar… som en del av frukosten. Busigt och gott så det förslog, tyckte samtliga.

Kring bordet satt mina två nissar jag älskar till månen och tillbaka… vi var lite grusiga i ögonen några av oss, då natten varit lite som en cirkus under en stund. Barnen är som minigrisar när det kommer till sömn, väldigt tacksamt. Brukar aldrig vakna fastän det går larm mitt i natten och den där mackapären tjuter livet ur en (mig). Men i natt, då vaknade vi minsann. Den ena av oss var det förstås bra att han vaknade och kunde susa iväg för att vara någon Räddare i Nöden.. men nä, inget att föredra med nattcirkus kring 03.

13122017-IMG_9550

Barnen somnade såklart om. Eller det var bara S som vaknat förresten. Men jag, Jordens Räddaste Människa.. låg som på nålar och bara kände mig så vansinnigt rädd för att det skulle hända mannen något. Tack och lov gjorde det ju inte det, allt blev lyckat och bra och ja, Lussefrukost var kanske bästa starten på denna Luciadag.

13122017-IMG_9560

Nissan och TärnaNissen. På väg mot föris för Lussemysdag.

13122017-IMG_9565Vi som återvände hem igen försökte samla oss på allra bästa sätt för dagen. Övade pianospel. Busade. Plockade fram den bundna lingonkransen. Tränade lite. Och klädde oss så fint vi kunde.

13122017-IMG_9568Innan vi, då hela familjen samlad, gav oss ut i vackra dagen och svischade iväg.

13122017-IMG_9575

Och så har vi nu varmt, tårtrillande, kärleksfullt, musikfyllt och så Han, det bara kan bli, sagt Hejdå. Till vår älskade Morbror S. En stund så otroligt fin och sorglig.

Vi har så funderat hit och dit inför idag, om barnen skulle vara med eller inte.. Juni sov ute i vagnen som vi förstod. Men med S, sim förmodligen skulle vara vaken, har vi fått fin rådgivning och orden ”han är så medveten, att jag tycker det för hans bearbetning”. Och dom orden tog vi. Jag och M är måna om att inte, fastän det såklart vore härligt, visa att livet bara är glatt. Livet är så mycket mer än så. Sorg är en del.

Och Sixten var helt fantastisk. Lingonkransen lämnade han från han och sin Lillasyster bland annat. Och tände ljus med sin Morfar.

13122017-IMG_9581

Vi har avslutat dagen med att hoppa i pyjamas tidigt. Värma såna där färska ica-pizzor till middag, sörpla iskall cola zero (något nytt för mig som typ blivit ett begär..) och norpa juleskum på toppen av allt. Så busigt det kan bli!

Ett alldeles perfekt avslut på denna Luciadag, som varit så vacker och sorglig. På samma gång. Livet.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4