Det där var i söndags…

När jag, förutom att pyssla om ungar och svassa med fikabricka till arbetarkarlarna och ordna med mat och så vidare, hade några saker på pyssla-inför-bäbis-listan. Den listan glömdes dock totalis, för plötsligt fann jag mig själv i diket istället. Barnen lekte i sandlådan bredvid eller var med dom också…

Jag tycker det är så fint med sten. Och som inramning av vår gård har vi en liten stenmur… ja, eller stenröse som M säger (han har fel. en mur är det. mycket prydligt!). Bara det att den knappt synts som ni ser längst till höger i bild. Så ja, jag tyckte det var en förträffligt bra (smått ironisk kanske) snart-högpreggo-syssla av hacka, rensa, lyfta stenar, dra rötter, kratta och böka lite till.

En bra bit hanns med den där dagen.

Igår skulle jag fortsätta.

.. men då hade ju Snickarmannen lite mer koll på mig och höll på att kolavippa på sin fru… läs: han smått skällde på moi. Med mycket kärlek. Men ändå.

”Älskling! Du ska plantera nån liten blomma. Gunga barnen. Eller nåt. INTE stå dubbelvikt i ett dike och lyfta stenar och skotta jord”.

Ahapp. 

Så det sista fick jag hjälp med; lyfta allt upp på vagnen och dra iväg med det. Himla trevligt med sällis av hela storlilla familjen, tyckte jag!

För nä, det där var en alldeles för härlig syssla för att jag skulle kunna låta bli. Jag är så städig och ordningstokig nu att allt som har med det och göra gör mig smågalen. Jag funderar ibland på om jag ska ta krattan med mig på promenaden… Jag har ju typ bara en badboll i knät.. annars inget annorlunda (typ… förutom att jag väger jagvetinteriktigthurmånga-men drygt 10 i alla fall-kilo mer än vanligt… och vankar lite, flåsar och så..)!

Den där bilden ovan är förresten så mycket Småbarnsmorsa.. när man försöker göra någonting men ständigt alltid vill ha 100 koll på vad småttingarna är och gör.

Darlingar!

Och titta då!

Såå rysligt Stennöjdt preggo här. Tycker det blev så himla prydligt! …

Älskade Drömgård!

 

Ok. Majtisdag nu då! Det grönskar för fullt, samtidigt som det ligger lite, lite snö längst ner vid lägdkanten. Snart, snart har vi nog små illgröna blad på stora björken… vilken tid det är nu!

Ha en god dag så hörs vi snart igen!

 

Lillafrun

 

 

G-VMBJT57ZE4