Måndag och Måndagshälsningen kommer här, med några glimtar från förra veckan och så vidare!

Förra veckans måndag.

Med start av något så drömmigt som Försommarsemester. Semester, med tid för familjetid javisst. Men mycket fokus på renovering och Brandisjobb.

En sväng kom Mormor förbi, nyfrissad och så fin. Lillprinsen är saligt kär i sin Mormor, delar ut pussar och myser i famnen så mycket han bara kan.

Och titta där då! Drömleverans anlände oss och vi hade snälla familjedarlingar till hjälp att bära in alltsammans. Övervåningens golv, alltså.

Operation Sommarstädning också, ja. Det gick som hejsan, faktiskt. En hop stjälredor sätter krydda på något dylikt, vill jag lova! Ni kan bland annat fantisera om synen av en morsa som står i höga fönstret och räserputsar när plötsligt bebben lär sig klättra upp i soffan och sitta där och vinglar på halvfjärs, såå på väg att tippa på oskönt vis…meen, morsan hann fånga lilla busen!

Och Kristihimhelgen var så hjärtegod!

Bilden ovan är en glimt från när älsklingsbarnen hade slumrat för kvällen och jag och M passade på att njuta av kvällslugnet tillsammans. Mörk chokladmousse med rostade hasselnötter.

 

Helgen bjöd också på det där;

Jag fick bland annat träffa min fina, fina vän C som var här i byn med sin gospelkör. Vi bjöds på grym gospelkonsert ledd av en vännen C som vi var så impade av. Och så avslutade vi lördagkvällen tillsammans här hemma på gården..

Pratade i kapp, åt varma mackor med svampstuvning. Smakade på somriga småkakorna jag bakat under dagen. Likaså rabarbersaften. Och så prellbokade vi in ett längre sommarhäng tillsammans!

Alla somnade vi gott efter den lördagen i hjärtat. Storasykonen som varit hos Mormor och Morfar och lekt och haft highlife och vi andra som ju också haft det så gott.

Veckan avslutades med liten kantning av sjukstuga. Förkylningsbaseluska, som hoppade på Storebror för några dagar sedan, med en febertopp som gav sig snabbt iväg men lämnade snuva efter sig. Lite smygfeber hos morsan under söndagen, men med sakta mak och ljuvligt, långsamt trädgårdspåtande bland annat under blommande äppelträdet, ända till kvällen, så tror jag tusan jag var helad innan jag la mig på kudden.

En vecka där maj mötte juni, så många härliga stunder vi hade.

Och nu då! Ny måndag!

Den här veckan känns redan nu i hjärtat på mig. Familjens Minsting fyller ju ett år om bara några dagar, liksom. Så stort. Min bäbis. Redan ett år!? Men jo, såklart det är så. Veckan kommer innehålla bland annat en del present-, och kalasbestyrande. Så mysigt och roligt!

… fast som veckan startat är det ”en stund i taget-läge”. Storebror som var febrig en natt innan helgen och sedan varit pigg och lekt som bara den…han, har idag så ont i ett öra. Lilla stackaren. Han har haft ont i örat en gång tidigare och den kvällen var kaos så den här dagen framstår som plättlätt än så länge. Läs HÄR så förstår ni vad jag menar.. kära nån, alltså. Ibland bjuder småttinglivet på kaosiga stunder sådär så att man tror att man är med i Dolda Kameran, ni vet?

Förutom liten sjukstuga, som vi hoppas inte ska sprida sig till resten av gänget här hemma, så fortsätter vi med ännu en vecka av Försommarsemester… som idag ter sig så att jag är hemma själv med barnen och M håller på och ta brandbilskort i en stad inåt landet… semester, haha! Nåja. Vi hejar på Brandispappan att övningskörandet går bra och längtar tills han kommer hem igen… och det där med semester blir lite mer sanning än just nu.

Men vi myser här hemma, jag och småttingarna. Kurerar skör Miniman. Serverar svartvinbärssaft och försöker truga i en liten dutt alvedon. Funderar på middagsmat och sneglar mot tvättkorgen som ropar på mig.

Vad ni kommer bjudas på här inne under veckan?

Bland annat ”Odlingstäppan 2019”. Ett recept på en liten, farligt utsökt kaka ni inte vill missa. Presentprepp till en snart-ettåring, förstås. Och! Ett samarbete som känns skitmysigt att få dela med er, inför sommarens lediga dagar! Ja, typ så.

Ok, nu tar vi tag i den här allra första juniveckan tycker jag! Hoppas att ni får en god måndag!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4