Åhå, det har hunnit bli måndagkväll och här har vi idag haft vad som känns som den första varma vårdagen.. sedan typ i mitten på april (!) när det var en snutt lurig vår. Annars har det varit väldigt många vackra majdagar, men inte så varma. Därför så innerligt skönt idag, att bara behöva ha en tunnare kofta istället lager på lager, vara barfota i sandalerna, se hur härligt barnen tycker varmvåren är och den där känslan av ljumma vindar mot kinden…åh, ljuva tider.

Har värmen kommit till er också? Hoppas så!

Jag började dagen med en tidig springtur. Bland det lyxigaste jag kan tänka mig. Sen har vi donat lite här hemma på gården och också varit iväg på en spontantur..jag kom nämligen på i morse att det ju vore väldans tjusigt med lite grus kring nya trappan. Mannen är aldrig sen på att haka på idéer…och pappsen hjälpte oss med en kontakt vi kunde ringa. Så nu har vi och tre trollungar hämtat grus och plötsligt ordnade vi oss ännu ett litet projekt. Vi är hopplösa på att bara hålla oss till ett åt gången, som ni märker. Det är ju så roooligt! Och ni får förstås se när det är klart!

I vanlig ordning tycker jag så om att landa i måndagen, med att pusta en stund, kika tillbaka lite på veckan som gick och skriva ner några önskeplaner för den nya veckan..

Veckan som gick..

Vi njöt av majdagar. Spelade fotboll, grejade i lekstugan (vissa målade tak, andra hade glasspaus) och planterade jordgubbsplantorna i barnens lilla land.

Björkarna fick små pyttelöv. Och någon är numer ryyyysligt snabb på sina småben, och gärna iväg på sina egna små äventyr. Morsan tackar för stora ytor på gården.. men har också hjärtat i halsgropen stundvis. Puh.

Hallen såg delvis ut såhär. Som jag längtar efter nån slags förvaring där. Säg, vad har vi inte i den där trappan liksom!? Allt verkar kunna ta plats där. Målafärg, fotbollsskor, paprikaplanta (!?), och Gud vet vad..

Hästarna har vilat i solen och busat med mig i regnet. En smått sagolik syn, när dom där tre kommer springandes mot mig när jag ropar på dom.

MammaMormor och PappaMorfar kom på besök. Hämtade koskit till sin vackerträdgård, Morfar och S spelade fotboll i tvärskuren och så utefikade vi på bron… i en röra av spikpistolssladdar, katter och snurrbullar.

Vi åt MammaMormors köttbullar som vi fått och alla i familjen var eniga om att det var det godaste vi kunde tänka oss. ”Jag skulle kunna betala en miljon för att få flera”, sa Minimannen…. (hopppppas MammaMormor läser det här, hehe..)

Jag höll på att glömma min plant, totalis. Fann den efter ett par bortglömda dagar, alldeles grå i bladen och torr, så torr. Nu bor den i Gårdshuset istället, men längtar ut i rabatterna…

Så blev det Kristihimmelsfärdshelg. Ett litet pärlband av lediga dagar. Vi fyllde dom med en massa härligt familjehäng och grejande. Jag gick gerningskurs bland annat. Hos älskad Byggmästare. Fick förstås huvudvärk men ville ändå klara av att få till sådär skitsnygga hörn ni vet..

Omåttligt Nöjd Snickarlärling.

Vi bjöd hit svärfamiljen på lunch, fika och lek (kommer sent att glömma den där fotbollsmatchen vi körde, stora och små, så roligt!!). Småkusinerna lekte i dagarna två här och det finns knappt någon gulligare syn.. än en hop småungar glada (ibland tjivande förstås) tillsammans.

Det blev lördag. Pappan hade snickeritimmar och jag och barnen tog en lugn dag tillsammans. Hjälpte en älskad Farmor lite i trädgården och knatade ner på byn för att köpa lördagsgodis. Regnet gjorde den vårivriga mamman lite lugnare i tempot, inte dumt alls faktiskt.

På toppen av veckan gödslades gräsmatta, lillunge var på fotbollsträning, jag tvärputsade ett fönster, och till kvällen trodde vi ett utav barnen slog sin näsa av när han föll huxflux. Puh. Det är inte svårt att somna om kvällarna.. men som vi är tacksamma för hela alltet. Livet här på vår egna lilla plats på jorden. Just nu, med våren i våra hjärtan.

Veckans planer:

-Ta en dag i taget, tillsammans. Älskade maj. Må gott här hemma och också möta småvännerna för lek och bus.

-Morgongympa/Morgonspring!

-Göra ny liten hästhage! …Börja vänja hästarna vid grönt gräs. Hästmamman är nervös för det.

-Måla dom sista listerna i lekstugan och sedan låta ungarna bara braka loss med lek där i!

-Susa på fotbollsträningar, lilla barnkören och veckans hälsa-på-i-skolan-stund.

-Gräva bort en bit gräsmatta, lägga markduk och strössla grus..

-Plantera ut luktärterna! (HÄR ser ni hur jag gör!)

-Fira morsdag! <3

Hoppas på en fin vecka för oss alla. Både för er och oss.

Ta hand om er. Allt ni bara kan.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4