Hej Midsommarveckan!

Sommaren är så himla här, livet susar och tiden här vid mina knapprande bokstäver är knapp. Men jag älskar ju den, tiden här, att forma tankarna, känslorna och allt det där som finns inne i bröstkorgen, till ord. Så jag tänker att jag tittar in här så ofta jag kan, ni vet. Från och med idag är Måndagshälsningen Sommarlovande… känns mer än härligt! Och vilken sommarlovsstart sen, dagarna är så varma att vi nästan storknar, hos er också?? Helt fantastiskt. Junimånaden är den vackraste jag vet.

Vad vi fyllde hjärteaskarna med juniveckan som gick?

Vi plockade liljekonvaljer. Och denna doft, är smått berusande, visst?

I två av Salens hörn såg det ut såhär. -Barnen jublade över att Sommarlovsmorgon var igång på tv:n. Och i andra hörnet jublade en mamma över blommande mårbacka i nyputsat fönster. Ommöblerat också, så fräsigt. Det är renoveringstrasigt och rörigt, men det är Vårt hem. Och jag älskar det.

Många, många timmar spenderades ute i trädgårdsarbete. Älskvärt! Särskilt mina hjälpredor!! Vi anlade en ny liten rabatt bland annat. Ska visa er den!

Mellan påtande, lek och olika bestyr, så tog vi igen oss. Mamman och småbarnen. Och värmetrötta katterna. Under dessa små stunder, där vi sitter tillsammans… hamnar i samtal om allt mellan himmel och jord. Barnen är så stora nu att dom pratar med varandra, alla tre. Storasyskonen förstår Lillebrors prat bättre än någon annan. Mitt i allt, får jag vara. Känner mig som den mest bortskämda på jorden. HemmaMammalivet i mitt hjärta.

Vi red om kvällarna. Både päron och småttingar. Så fräsigt, när Storasyskonen börjat rida på (nästan) alldeles egen hand. Tänk när vi kan ge oss ut stora och små tillsammans! Men nog drömmigt är det redan nu.

Jag och M ville aldrig gå och lägga oss (inte barn heller förresten!). Junikvällar är bland det bästa som finns ju. Juninätter, magi. När barnen sover grejar jag och M med var våra projekt och avslutar gärna dagen med att bara njuta.. gärna blickandes mot dom där djuren vi är så ofantligt lyckliga över.

Jag och barnen hängde med vännerna. Skitmysigt och superhärligt! Bertan levde life i deras pool.

Vi håller oss helst ifrån att somna/natta i sovrummet nu. Det äär ju så vackert ute. Och skönt. Pausas vagnsnattande för en kväll, så går det ju utmärkt att bara slå sig ner på verandan, menar Minimannen.

När helgen tog vid. Gjorde vi överraskningskalas för en älskad Farfar/Morfar. Tjavade munspelande och födelsedagssångssjungande iväg. Med barfotaungar, blombukett och peppat gäng, landade vi hos Världens bästa Svärisar och njöt av god mat vi beställt från Hotellet nere i byn i en varm, varm sommarkväll.

På lördagen firade vi min älskade Lillis som tagit sin examen. Så himla imponerad och stolt är vi över henne. <3 Och vilket examenskalas sen! Med pizzor bakade i deras bagarstuga, fantastiskt kalasfika och bara massa njut kring deras vackra prästgård.

Årets första sjöbad bjöds också. Jublande ungar!

Veckans sista dag, var som kronan på verket av en fantastisk sommarvecka. Vi strök de finaste av dukar (ni vet, loppade, broderade vackerting) och letade fram det finaste porslinet (ärves, fått, loppat). Och så dukade vi för 2-årkalas ute i trädgården.

Att päronen fick detta som ”after kalas”… går ej med ord beskriva hur härligt det var. Har jag sagt att jag har världens snällaste svärisar!? Vecka efter vecka, pysslar dom om småungar när jag och M rider iväg tillsammans. Det går inte säga nog, hur lyxig tillsammanstid det är för oss småttingföräldrar.

Ute till häst i denna natur. Sagolikt.

Önskeplaner för denna Midsommarvecka;

Ta sommarlovsdagen som den kommer tillsammans med tre älskade barn .Det är ganska så sjåigt med sommarlov tillsammans med tre skatter men också helt, helt ljuvligt!!

Morgongympa! medan barnen fortfarande sover eller tittar på Sommarlovsmorgon… då har jag en stund som är guld för denna moder.

Jag behöver också jobba bort en del tråk som jag inte hunnit… och som nu börjar bygga ett stress-bo inom mig. Inte bra. Admin-grejer, ni vet. Sånt jag gärna drar på. Jag älskar ju att skapa… är ingen duktig pappersmänniska, alls. Detta får ske sena junikvällstimmar..

Vattna! Nä, glöm ej vattna era små sommarblommor nu. Jag var nog för snål med vattnet när jag dundrade ner min småplant i jorden förra veckan… och puh så sorgligt det höll på att sluta. Några darlingar strök med men resten reser sig nu, en efter en… lycka och lättnad.

Blogga! Jag har så mycket jag vill visa er. Jag vet vet vet att ni ännu inte fått se lekstugan. Men inlägget ligger i ett utkast och är redo för er under veckan. Ni kan också se fram emot inte bara ett, utan två fantastiska tårtrecept. Lagom till midsommar! Och såklart ska ni få se kalasglimtar från Lillebrorens födelsedagskalas! Det blir en härlig vecka här inne, visst hänger ni med?

Fira Midsommar!

-Fira en älskad, älskade, ÄLSKAD Juniflicka, som fyller 4 år (!!!).

-NJUTA. Allt jag bara kan. Dofterna, grönskan, blommorna, varma vindarna, blå himlen, betande hästar, hummelsurr och barnaskratt! .. kanske, kanske nuddar jag också vilstolen där under äppelträdet en gång under veckan.. har det som smygönskan..

Ta hand om er fina ni. Vad vore denna bubbla utan er? Precis inget. Så glad för er. Alla borde få ha en hejjaklack likt min. Må så gott under Midsommarveckan nu, så hörs vi alldeles snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4