God morgon oktobermåndagen och alla ni!

Nu kickar vi igång veckan med en rykande färsk måndagshälsning. Innan nya veckan får ta fart; Veckans som gick!

Det regnade och regnade och regnade.

Och regnade lite till. Men tänk va, friskluft är alltid gott. Vi hoppade i vattenpölar, promenerade och sprang. ”Alltså, jag gillar verkligen friskluft!”, sa lilla Skrållan. Mammas älsklingstjej.

Vi kände kreativiteten i oss, både stora och små. Att pärla är fantastiskt mysigt tycker vi. Jag fick ett armband av Storebroren med texten ”Supermorsa”. Bästa peppen.

När S var på skolan hade vi annat för oss här hemma.

Som att hälsa på Tant G tvärs över lillåkern. Och dra iväg på lååång (med små minimänniskors mått mätt) cykeltur, till Lillskogen. Så himla mysigt, för oss alla. Väl framme i skogen åt vi äpplen och lekte kurragömma. Innan vi hojjade hemåt igen. Ett litet äventyr som kändes stort, i hjärtat.

Jag gympade på vårt sovrumsgolv där uppe.

Tipsar om ”Min Mammas gympa” som hon kört hela Coronatiden och lovordat. För ett tag sedan provade jag ett styrkepass från SVT:s gympa-Sofia, mors rekommendation, och älskade det. Korta, 20-minuterspass som passar ypperligt mitt i hemmamammalivet. Jag väljer styrke/konditionspassen. Eller corepassen. Ni finner dom HÄR om ni är sugna på att prova! Perfekt tycker jag, att blanda upp med alla löpturer, prommisar, ridturer och mina egna gympapass. Så skönt att bli ledd genom träningen ibland!

Vi fejade i köket. Bakade och bakade. Bertilen var så himmelens god hjälp. Lilla vännen. Och jag känner mig så ödmjuk och tacksam som får vara här hemma med dessa små liv, ännu en höst. Ge allt kraft, energi och tålamod till dom jag älskar mest.

Vi slutskördade harrisar. Mums, mums, mums!

Hästade!

Bara gosade. Pysslade om. Tränade. Kommunicerade. Skithäftigt alltihopa! Att göra det här hästlivet med tanken att det är på allas våra villkor.. hästarna är inga redskap för oss. Dom är våra älskade hästpojkar. Som både har rätt att säga ja och nej.

”After school” hade vi på olika vis. Plocka löv på vägen hem och gå till bibblan och låna nya böcker och spendera eftermiddagen med bästa N och barnen. Guldstunder!

Så blev det fredag och regnet bara öste ner. Jag kände mig lite vimmelkantig av trötthet, med all rätt tror jag faktiskt att jag törs säga. Plockade en trädgårdsbukett som lyste fantastiskt bland alla gula löv från äppelträdet. Tanken slog mig; ”kommer vi verkligen kunna ha ute-30-årsfir imorn?”..

Tacksamheten att få vakna till den där lördagen då. Så vacker oktoberlördag. Från början till slut.

På toppen av allt, en lugn hemmaskrotarsöndag. Men ännu mera regn! Manikyr, fix inför kommande veckan..

Renoveringjobb (äckligt sådant också.. kika in på min story vetja..! .. jag tycker att vi hittat något som liknar larver, medan många tror det är näbbmusbajs… jag hoppas INNERLIGT att jag har fel och ni andra har rätt!!) och söndagmiddag.

Tack för dig, första hela oktoberveckan!

Jag ser så fram emot den nya veckan vi möter nu!

Veckans önskeplaner V.42

-Hemmamysa med småttingar!

-Träffa bästis som jag inte träffat på E V I G H E T. … mamman ska åka iväg SJÄLV. Hur ska det gå!? Bra såklart. Vi ska stallmysa och hänga ”som vi gjorde för 15 år sedan”.. bara hon och jag och samtal som aldrig tar slut. Längtar, längtar, längtar.

-Höstfixa lite ute i trädgården!

Matlag! – tjohoo!

-Sända er hälsningar! Bland annat ett samarbete som är lite extra stolt över. Som ALLTID, gör jag bara samarbeten som känns 100 % rätt, ärligt och genuint.. det hoppas jag ni märker!

-Älskade Skrållan ska premiärsusa iväg på eget äventyr en dag och hälsa på kompisarna på förskolan! Spännande!

-Små kvällsaktiviteter, som ”hockeyträning” och söta Äventyret! (Äventyret- typ söndagsskola.. fast på torsdagkvällar!)

-Fredagsmys med Svärfamiljen! <3

– Helgpåhitt med vännerna!

Önskeplaner. Livet styr. Vi tar en dag i taget. Visst? Glöm in att unna er friskluftturer, det ska jag unna mig. Sån ofantlig må-bra-gåva. Rörelse. Och för sjutton, kom ihåg att krama ihop ett par nävar blöta höstlöv som ligger på marken… och dofta…. Man känner liksom livet i sig då, jag lovar!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4