Åh, det var det sportlovet, det! Vad vi fyllt våra sportlovsdagar med? Vi tar en kik.

7-årsfirandet startade veckan på så kalashärligt vis!

Vi har haft lugna stunder med spel och pyssel.

Vi har gympat tillsammans. Jag utsåg denna plats, alldeles innanför balkongdörren, till en ny favoritplats att träna på.

Å, den där dagen. När vi var till MammaMormor och PappaMorfar, den värmde allas våra hjärtan. Oj som vi längtat till Lilla byn.. vi åt grill-lunch och åkte i räserbacken… utför stora lägdan alltså, där skaren bar oss prick överallt. Så barnsligt roligt, tyckte även mamman!

Vi vilade. Och mamman fick ännu en sväng av sin fördömda magkatarr (ganska så typiskt när en slappnar av.. ”åh, så härligt.. alla hemma och lediga för sportlov…”..). Det var läängesedan nu, med detta ont. Tacksamt. Men den här svängen var förskräckligt ond och under torsdagkvällen när det blåste upp till den värsta snöstormen, likt Emil i Lönneberga när Alfred behövde tas till sjukan, ni vet? Då var vi fundersamma om vi behövde ge oss iväg.. men tack och lov lyckades vi med alla möjliga knep ordna till mamma-magen. Ett dygn av räservila och bara snälla saker att äta sedan, så började det ordna till sig. Puh.

Vi invigde helgen tillsammans med vänner. Såna man kan vara lite fransig i kanten med utan att behöva känna att det gör minsta lilla. Hjärtevänner, mao. Vi hängde hela fredagen tillsammans. Ungar och päron huller om buller. Mammorna smet iväg på en långpromenad tillsammans och tankade mammakraft. En så himla fin dag.

Lördag. Och ungarna gjorde önskelistor för godispåsens innehåll… den listan sparas i sparlådan för lilla ägaren.

Och så undrade Farmor om ungarna ville komma över, och OM dom ville. Så då passade mamman och pappan på att ge sig ut med hästarna, tillsammans. Det är så mysigt när vi får till det ibland, inte bara var för sig. M och Ikran är så himmelens duktiga, ser ni? Ikran går först (!) och tömkörs som om han inte gjort annat. Duktiga pojkar! Fjödur rullade sig och gäspade gott efter svettiga, snöpulsturen… det gjorde även vi tvåbenta, kanske inte rullade oss, men gäspade gott.

Pojkarna har snickrat tillsammans. Så gulligt att jag får ont i kroppen.

Sportlovsveckans sista dag. Vi hade ännu en långfrukost tillsammans. Med varm choklad och skogaholmslimpa.

Sen hängde vi ute i det lugna, sköna, nollgradiga vädret.. i timmar! Juni och Pappan skottade och fodrade hästar och jag och småpojkarna hängde med hästarna. Pysslade om liten ponny och tog en liten tur längs lillvägen.

Veckans sista lunch, åt förstås ute den också. Järnmackor och falukorv på tunnbröd. Fy fararo, vad gott.

Sportlovet toppades med skoterbus tillsammans med Farfar och kusinerna, ute på våran lägda. Härlig syn!

Alltsammans nu i våra hjärteaskar. Och energi är påfylld hos oss alla och nu väntar två vardagsveckor innan PÅSK, ju.

Och, JAG. ÄLSKAR. PÅSK!

Önskeplaner för vecka 11!

– Ta en dag i taget hemma gården, tillsammans med barnen och djuren. Äntligen börjar jag känna lite mer energi i kroppen.. jag skyndar långsamt, vet att det är bäst för mig. Ljuset återkommer, javisst.. men sen tar det ändå ett tag innan jag är med på banan mot ljusare tiden. Snart så!

-Motionera! Som alltid. Lika naturligt och med i vardagen, som att jag äter och borsta tänderna.

– Ta tag i några ”surdegar” … samtal som behöver ringas, mail som behöver skickas, osv, ni vet.

-Göra i ordning ett odlingsrum uppe på övervåningen! Snart, snart drar jag igång försådden med full fräs!

-Blogga! .. tog näästan en helt bloggledig sportlovsvecka, men nu tusan! Jag älskar ju det här.

– Skriva en ”Grejsar-lista”! Jag älskar listor.

-Börja påsk-påta! åhåhå, så härligt!

Önskar er alla en god marsvecka. Ta hand om er! Allt ni bara kan.


Emmeli

G-VMBJT57ZE4