Så blev det äntligen Skärtorsdag.

Med strålande sol och visserligen blåst, men ändå så gott påskväder. Jag fejade och grejade in i det sista till familjen tog Påskhelg tillsammans. Njutbart att lägga på nytvättade trasmattor på skurade golv, kika ut genom nyputsade köksfönster och påska med sista lilla pyntet och påskduken på toppen av allt.

Lillprins var min höga lillhand och fick också hjälpa mamman.. att hjälpa påskharen.. det var en höjdare.

Och plötsligt hade vi tre små påskiga människor, som inte alls var på väg till Blåkulla, det lovade dom…Men däremot..

..till Morfars, Farfars, Kusinerna, Storans.. ja alla vi kunde nå, med lite påskande på deras broar och trappor. Övriga familjedarlingar fick påskande via facetime och så. Bra, tekniken!

Samma påsksång som jag själv sjöng i dörröppningarna när jag gick påskkärring med mina kompisar, samma sång sjöng vi nu, vår alldeles egen lilla, lilla familjekör. Det kändes stort! Pappan hade till och med ordnat så att han var fri sin brandisjour några timmar och kunde därför haka med till Lilla barndomsbyn och mina föräldrar. Förutom några timmar imorn som också är borthjälpta, (tack brandisgrannen i Sörgården!!) är det jour, dygnet runt som gäller, hela långa påskveckan. Heja M och brandiskollegorna!

När vi kom hem till kvällen, solbadade Gammköket sig.

Och idag är det långfredag. Ganska så kylig, men solig och vacker!

Jag bjöd familjen på nybakt mammabröd till frukost. Vaknade pigg, med andra ord.

En Sylviakaka snoddes också ihop (recept HÄR!)

Ingen långfredagsgudstjänst att gå till. Jag tog till och med och putsade ett fönster, som jag inte hunnit till igår. Först tänkte jag att Farmor Gertrud nog tittade ner på mig från himmelen lite bestäms sådär… så ogudaaktigt, på långfredagen och allt. Men sen tänkte jag, att hon förstod hur mycket jag önskade ha rena hallfönster att njuta av, sånt förstod hon och sen är ju läget som det är i världen.. jag har tänkt på min Gud i alla fall, sådetså.

En god, väldans mysig gärning, gjorde vi också hela gänget. Vi packade med oss mammabröd med ost och några bitar kaka på ett fat och ett påskägg, förstås. Sen tjavade vi över lillåkern och påskfikade tillsammans med Tant G. Det var en så fin stund.

Väl hemma har vi sovit på sofflocket, jag och Bertilen. Han fortsatte snusa, medan jag satte igång och lagade en liten enkel påskbuffé.

Ganska precis den som ni fick läsa om förra veckan, HÄR.

Goda favoriter.

Favoritgänget!

Och nu väntar kvällen. Vi kryper nog ner allihopa i storsängen snart och ser på något trevligt tillsammans. Nu har vi sett alla Mandelmanns-avsnitt och är just nu fast i ”Hjälp vi har köpt en bondgård, andra sommaren”. Tips från er som gillar det här med gårdsliv!

Hoppas att ni har det gott! Vi önskar er alla en god, god Påsk! <3



Emmeli

G-VMBJT57ZE4