Hej på er!

Åhå så skönt med ny vecka och känslan av att ”nu blir det bara bättre och bättre för var dag”. För en vecka sedan var det depp i luckan, nu är hopp om livet en masse. Vi kikar lite på veckan som gick..

Början av veckan var det tvunget till luuuugnt tempo. Ork fanns ej hos mor och andningen var tät, så obehagligt.. van att springa med två barn i springvagnen, men dessa dagar var det tungt med en tur längs vår egen lillväg. Vi satt mycket kring köksbordet och knåpade kollage och klistrade i album.. timtals fördrevs och det var väldigt mysigt mitt i allt. Skönt att ha ännu ett år av foton i familjealbumet.. bara typ senaste två åren kvar… puh.

Tussilagoturer gjorde oss alla gott!

Pyntad ponny bar alla tre barnen tryggt fram. Och titta där då! En Storebror som red alldeles själv. Så modigt, va! Han sitter som gjuten… morsan blir nästan avis på hans avslappnade sits…

I mitten på veckan började lust och lite ork finnas och vädret hjälpte massor .. vi beslöt oss för att göra fint i Lekstugan efter vinterförvarandet av alla sandlådeleksaker och tidigvårens allt geggigt lekande.. det tog timmar att gno rent..putsa små fönster och skura golv, men se så fint det blev;

Söta söta lilla lekstugan!

Hästarnas lerhage började förvandlas till en torrare variant. Hurra! Det putsades bort vinterpälsar och tog svettiga turer ute på åkrarna.

Så vaknade vi till fredag och precis en vecka efter att mannen börjat känna sig sådär betydligt piggare, började nu jag också att göra det. SÅ SKÖNT! Överlycklig över att orka baka och greja med barnen och känna doften av nybakt sockerkaka, om än svagt, svagt. Brofikat vet ni att vi njöt av..

Helgen firades också in med att jag överraskade Juni med en ny (begagnad förstås) cykel… då jag ju backade på hennes lilla gröna precis när hon lärt sig cykla för några veckor sedan. Pappan överraskade ungarna med att göra nya gungor. Och som det cyklats och gungats under helgen!

.. och grillats luncher och middagar. Och glasspremiär tog vi oss också där i trähammocken, hela gänget.

.. och hej vilket flow vi haft med skapandes av Köksträdgård och Blomsterland. Så himla fräsigt det känns. Jag ska berätta mer om detta, hur vi gjort osv. Hittills har inget kostat en krona, bara arbetskraft av oss själva! Peeerfekt! Att vara helt slut till kvällen efter skottande av hästskit, det är kanske den bästa tröttheten tycker jag.

Veckan avslutades hjärtevarmt. Vi gick till postlådan och fann det sötaste av paket.. alltså jag får ont i kroppen av detta. Så fint gjort. Lyckans oss med världens finaste Storfamilj.

Söndagmiddagen blev rest-potatis-och-purjolökssoppa, hårdbrödmackor, korv och makaroner i en salig blandning. Ute på bron, i vad som nästan kändes som smygsommarvarmt. Helt helt underbart, denna helg var precis vad vi alla behövde. Så tacksamma. Och redo för en ny vecka!

Hoppas så att ni också haft det gott och kunnat njuta. <3

Nu har vi firat måndag och friska kroppar med en långtur till fots/i vagn/på cykel, med hela familjen.. helt obeskrivligt härligt att få röra på kroppen igen med armarna farandes!

Den här veckan har både måste-tråk-grejer på agendan och mycket härligt.

Önskeplaner vecka 16!

-Ta en dag i taget, bland gullungar och en vår som blir vårigare för var dag. Gråtlycklig, kan jag bli för mindre.

– Känna in ork och försööka att inte tuffa på för fort ur denna covid-härva.. kroppen känns tung och snabbt flåsig, små små steg tillbaka är tanken..

-Trädgårdspåta! – vi är i full gång där ute och sånär som på topplager jord, staket och spaljéer, är Köksträdgård/Blomsterlandet klart för sommaren.. så bra, nu får bäddarna ligga till sig framtills direktsådd och förkultiverade småplanten hamnar där. Bara lite krattande kvar också, sen är hela gården gjord… jag drar ut på det sista in i det längsta, jag råkar nämligen älska att kratta, hehe..

-Göra ett kampanjjobb jag är hjärtinnerligt stolt över. Och med det kommer goda recept som ni får ta del av! Håll utkik!

-Skola om småplant! … så mycket jag hinner. Det går både bra och dåligt där uppe i odlingsrummet, tycker jag… vill ni ha en kik inom kort snart, kanske?

-Ha helgdag tillsammans med alla barnen., utan pappan. Inte synd om mig/oss här hemma. Men tråk för pappan som ska iväg heldag och brandöva. Och tråk för oss som inte får vara med honom. Hjälten M<3

-Avsluta veckan med vad-vi-nu-önskar. LYX!

Önskar er alla en god vecka. Ta hand om er, allt ni bara kan. Så hörs vi under veckan!Emmeli

G-VMBJT57ZE4