Hej nya veckan och hej alla goda ni här inne! Veckans första dag är här och jag blickar i vanlig ordning bakåt för ett slag, landar, pustar ut..innan lurandet av nya önskningar för den sista aprilveckan!

Aprilveckan som gick;

Vi var som kor utsläppta på grönbete, efter karantäntid och ingen motionsork hos föräldrarna, så fanns nu både lust och ork att ge oss ut på långtur.. och himmel vad alla njöt. Måndagen var varm och god och prick hela familjen var med.

Det blev flera turer och vi konstaterade att ”byaån är en vårflod och nu är det bara yttepytte med snö kvar, där, längs nere i lägdkanten..”

Medan storebror var färdig i sin karantän (efter bekräftad covid -19 ) och åter fick börja på sin älskade skola igen, så levde jag och minstingarna vidare hemmalivet.. nya frön hamnade i jorden, i en egenpåhittad såjord.. hoppas det gror.

Jag hade namnsdag och firades av älskad man som överraskade med en bunt så söta nejlikor som stod på köksbordet till morgonen. Det bakades Mammabröd och firades med!

Jag donade med en massa härligt, som att skola om plant, tvätta vintermunderingar och stuva ut i klädförrådet och kratta klart gården.

Korvmackor och Sylviakakor, ljuuvliga tiders mellis om ni frågar småttingarna. Mor håller med dom! Ute i vackert aprilväder, dessutom. Livet på en pinne!

Tack vare en av er gulliga läsare så har jag tipsats om att klicka hem en sån här noserigrej.. precis en sån som Farmor Gertrud hade när jag var liten. Otrolig nostalgi. Och den hjälper faktiskt till i lukttränandet.. jag känner några små lukter nu. Lyckligare har jag nog aldrig varit över tussilagodoft. Smaken verkar dock tjurigare och är fortfarande 100 % borta sedan tre veckor.

Det varnades om kyligare väder så vi bunkrade med utetimmar till fullo. Grillmiddag en vanlig onsdag mitt i livet. Himmel, så trevligt! .. lycka också, när han som vanligtvis alltid äter så bra (lilla B) började äta riktigt igen efter ett par dagar med covidsymtom och ingen matlust.

Ovärderlig hjälp i torsdagsstädningen.

Och så blev det fredag. Med oräkneligt många omgångar ”Vem där?”-spel och mysstunder med liten kissemisse.

Helgen fylldes med bland annat vårens första fotbollsträning för Storebroren och då (eftersom jag ändå inte fick vara inne i hallen och titta på lillvännen) passade jag på att ge mig ut på elljusspåret och tjava. Bitvis var det så torrt och härligt.. men mestadels både djupt, djupt med snö och många träd som behövdes kravlas igenom. Kan inte minnas någon vinter det varit så många stormsvängar…?

Pojkarna har jobbat på i matrummet. Här mäts det ut för nya pardörren som är näst på tur att sättas in. Ni må tro att det går som hejsan med den där lillen till hjälp! .. häftigt också med alla gamla tapeter som finns.. tidningar från 1886 osv..

Och så har vi hästat förstås! Hela familjen och söndagsturen var dessutom med sällis av Farmor, så charmigt hela alltet tycker jag!!

Tack livet för en fin aprilvecka, allt som allt.

Idag är det sista måndagen i april och jag vaknade till denna syn. Smygblått där emellan äppelträdsgrenarna och väldans många luktärter på g. Vilken lycka! Och ÄLSKADE MAMMA fyller år idag också, hurra för mina världsfina mor… vi räknar ner dagarna nu tills vi ses, sådär med kramar och på riktigt.. blir alldeles gråtig av tanken, ska det blir verklighet igen!?

Jag har en god känsla i magen inför veckan..

Önskeplaner för v.17!

-Omfamna dom sista aprildagarna allt vi kan! .. och välkomna ännu en fantastisk månad, maj!

-Jag behöver fortsätta med omskolningen av planten! Astrar, solrosor och frösådda dahlior är vad som står näst på tur.

-Mocka! tack och lov så har vi ju sedan snart ett år tillbaka egen traktor och har kunnat hålla efter bra i permanenthagen under vintern.. men en hel del hästskit behöver förhand-skottas och hela familjen är taggade på det.. det brukar liksom vara trevliga stunder, alla hjälper till, barnen styr runt sin fyrhjuling med vagn och päronen sitt ekipage.. alla njuter av att göra gott för dom där djuren vi älskar så.. ja, så enkelt är det.

-Ta reda på ett träd som fallit längs ner på gården… det blir nog en lagom rishög till sista april..

-Bolla HemmaMammaliv, Skriv- och fotouppdrag, Småttingfamiljeliv, Brandisjourvecka, och så vidare, på ett gott sätt. .. vi pusslar och tar en dag i taget, Team Drömgården. Utan mitt och M´s pusslande, vore det liksom inte möjligt att ge barnen denna för oss alla så njutbara långhärliga start i livet..och det är så värt det, trots att det hopar sig med uppdrag och pusslande vissa veckor för mig och M.

-Kastrera lillkatten Stickan!

-Fira Valborg!

-Njuta majhelg!

Önskar er alla goda, goda sista aprildagar och en fin start på majmånaden. Nu tar vi oss ann, en dag i taget. Fångar den allt vi kan, utifrån livsläge… lyssna inåt och göra inga hitte-på-måsten-borden, bara för att. Livet är för kort för sånt. Andas djupt, känn vårens dofter och värmen från solen mot kinden. Ta hand om er. Allt ni bara kan! <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4