God måndag från vår allra första sommarlovsmåndag.

Nu har vi tusan sommarlov på riktigt ju, tidigare år har vi ju gett oss lov som vi velat, hit och dit, men nu när storebror faktiskt börjat skolan och varit på vift några timmar varje vardag, så känns det alldeles vansinnigt mysigt med vårt första riktiga sommarlov. Tillsammans, sommaren igenom, förstås.

Nuu blickar vi tillbaka på vad vi fyllt våra senaste dagar med, och nästa måndag blir det Sommarlovshälsning för hela slanten!

Veckan som gick, fylldes med;

Älskade lillebroren fyllde ju 3 år. Firade födelsedagen med sin familj och dagen efter, med det lilla kompiskalaset med älsklings-småvänner. Fika, leka och rusa genom vattenspridaren och lyckan var gjord! … och ni må tro att mina ungar tyckte det var lyxigt när mamman dukade fram ”BALLERINA!?”.. ja, köpeskakor, det är något alldeles särskilt, det! Känner så väl igen känslan från min egen barndom där mor också alltid och så fortfarande gör, bakar, syltar och saftar hejvilt. LYX!

Vi slirade till granngårdarna med skrindan och spred lite plant. Rosenskäror, flox och annat.

Hästarna njöt av att få tugga grönt gräs. Nu är dom ute på betet hela dagar och har natten ”inne” i permanenthagen/lösdriften.

Vi packade melliskorgen och gjorde premiär för sommaren vid en älskad plats. Lillsjön!

Underbart! .. och mor konstaterade att ”det här var ju chill, ju!”.. att vara vid sjön själv med tre små i år, alltså. 3, snart-5 och 7 år. Till skillnad från både för en och två somrar sedan när det var betydligt mer passning. Pluttarna, så ni växer!!

Pappan jourade. Efter heldag mamman och barnen tillsammans med skola, sjöbad och fotbollsträning på toppen, tog vi sista krafterna och slirade förbi brandstationen så att minstungen som aldrig kunnat få (pga corona) någon bra uppfattning om vart det är pappsen tar vägen när han susar iväg, hur en brandis ser ut på riktigt osv. Nu fick han se sin pappa på brandisjobbet. Så det var en höjdare! Här var pappan på väg ut på övning av vattenlivräddning… HJÄLTE!

Det är sån ynnest för både oss vuxna och barnen, med en Hemmaförälder i hemmet.

Juni fyller 5 år om några dagar och har denna termin mjukstartat på förskolan (vi har ej någon öppen förskola i byn, tyvärr) för att träffa fler kompisar än dom vi umgås med privat och helt sonika hänga med i den grupp som blir hennes förskoleklass om ett år. Sån lyx, både med mjukstart och att få börja knyta egna kontakter när hon själv önskade. 5 timmar i veckan för att sedan, på alldeles eget bevåg, stäppa upp till 10 timmar i veckan. Två 5-timmarssvängar i veckan. Att innan och efter dom dagarna som liten människa ha det lugnt och gott (och lekigt med syskon och kompisar), är sån lyx. Här njöt hon av att få ha hemmadag igen, med lillebroren.

Sköna, sköna rundor med vagnen. Junigrönskan är den vackraste!

Skolvägen hem, den allra sista riktiga skoldagen. Då firade vi med glass. Så stolt över vår älskade S.

Myggbett. Jordiga naglar. Och nyklippt gräslök till middagen. Sommarlivet på en pinne!

Vi var till liljekonvaljskogen jag och barnen. Frökenbuketter det skulle bli!

För plötsligt var det fredag och Skolavslutning., frökenbuketter och småpresenter från klassen stod redo. Den allra första skolavslutningen för S, den allra första som mamma och pappa för mig och den skäggige. Så glad att vi kunde glimta och lyssna, där utanför skolgården. Och vilken tur att jag hade solisar på mig, så jag kunde snyfta i fred.

Såklart att S skulle ha en liten minibukett kring halsen. Stolta, stolta, stolta är vi över honom.

Vi började lovet luuugnt. Slummer, både människor och lillkatt. Följt av nicecream! Jag mixade frysta ”bananpengar” med hallon, blåbär, en skvätt grädde, en skvätt mjölk, lite honung och citron. Å, himmel! Såå gott!

Prydde omslaget till senaste numret i Tidningen Land, gjorde vi också. Så fräsigt. Så himla fint femsidigt reportage, gjort av Fotograf-Susanne och Journalist-Anna som hälsade på oss i sensomras, om oss och vårt liv här på drömgården. Så glad att få sprida ordet om att det faktiskt finns fler vägar att att gå, än det klassiska ”ekorrhjulet”.

Vill du läsa hela reportaget kan du göra det HÄR!

Vi firade förstås också sommarlovets start med att åka till sjön ännu en gång. Så skönt, med över tjugo grader i vattnet. Till kvällen hade vi sommarlovskalas hos vännerna. Så mysig start på lovet!

Lördagen började med varmt sommarregn. Det äär väl för härligt!? Och som det behövdes! Så torrt, så torrt i marken.

”Hemma på vår gata i stan”. Hela dagen hade vi det sötaste av kompissällskap till alla barnen. Tripp Trapp Trull- skaror, gånger två.

Brandispappan hade precis jobbat färdigt efter ett larm och kunde hämta hem storebröderna från fotbollsträningen.. fordonet i fråga gjorde ungarna lyckliga!

Hela dagen fylldes med mys. Barnen bakade tigerkaka som vi fikade ute på bron, det åktes fyrhjuling och reds lillponny. En höjdarlördag!

Som avslutades med att vi tvagade oss hela familjen, från topp till tå, klädde oss kalasfint och tjavade lilla biten för att fira födelsedagsFarfar!

Och veckan avslutades med en heldag av arbete med vår odling. En helt fantastiskt härlig dag, trots tjurig blåst.

Ni mår tro vi somnade gott till kvällen, skönt trötta och evigt tacksamma. Att få skapa vårt liv utefter våra drömmar, här på vår plats på jorden. Det är det bästa vi vet!

Önskeplaner vår första Sommarlovsvecka, v.24!

-Sommarlova oss! Bara vara-vara. Känna in allas dagsform och hitta på dagsinnehåll utefter det. Slumra i skuggan om eftermiddagen, äta frulle tidigt om vi vill men senare om vi känner för det.. samma sak med nattningarna. Hej sommarlov!

-Vi MÅSTE mocka hästhagar! Ska berätta mer om hur det gått för hästpojkarna och maskinkräktarna i hagen från förra året.

-Måla färdigt staketet till köksträdgården!

-Kalasfixa och födelsedagsförbereda! .. ännu en älsklingsunge närmar sig sin dag och strax innan den, passar vi på och drar ihop för storkalas där ute i trädgården och firar Lillebror och StoraLillasyster på samma gång. Det ska bli roligt! .. önskemål om vad som ska inmundigas är gjorda och mamman längtar efter att få uppfylla alltsammans.

-Tapetsera matrummet! ..börja i alla fall, för nuuu är vi äntligen i sådan fas med allt där ute på gården, i rabatter, köksträdgård och landen.. nu kan vi lägga lite tid här inne, det lovas regn nu och då och det blir perfekt tapetseringsväder!

-Fira älskade junibarnen tillsammans med Storfamiljen! Vi håller tummarna för finväder så vi kan breda ut oss på braiga avstånd där ute i ängshöga gräset!

….

Önskeplaner, ja. Livet styr. Vi tar en dag i taget, eller hur? Varje dag. En gåva.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4