God julimåndag alla ni!

Hoppas, hoppas att ni har det bra i sommaren. Efter två dagar med välbehövliga regnskurar, skiner solen här idag igen och det är såå varmt och skönt. Lite mer regn får det gärna komma för grödor, beten och blomster.. men det är väldans härligt med alla dessa varma sommardagar, eller hur?

Vi kikar på vad vi fyllde den första hela juliveckan med!

Vi började veckan helt himmelskt. Allt det hö vi slagit hamnade på plats. Tack vare älskad familj och vänner (tack igen och igen för hjälpen!!). Att få ge hästpojkarna smakbitar av vårt egna hö, och dom bara äälskar det, är så superfräsig känsla!

Tisdagen. En så trött men nööjd dag, som ni kan ana. Jag lyckades ta mig igenom hela trädgården, rensande av ogräs, vattning, uppbindande av raringar som behövde stöd.. och förstås en massa njut. Blomster- och köksträdgården är ett riktigt happyplace!

Jag morgongympade, en kär sommarritual. Storebror förevigade morsan och bebbemagen in action.

Vi tillsammansodlar ju potatis med mina päron i år. Så himla mysigt!! Pappa gjorde en heroisk insats.. att ”ale pärern”, alltså. Ja det vet ni väl vad det betyder? Mysfika på bron ”ätterpå”!

Vi firade ”Mammas och Pappas kärlek”. Bröllopsdag. Nio år som gifta, för mig och den där drömmige, skäggige mannen.

Tillsammans med lilla gänget hade jag slutspurt på ”Mamma-barn-sommarlovet”. Älskade barn, en ynnest att få hänga med er. Att bada i lilla Mäjasjön är en sommarlovsfavvis för oss alla fyra.

Vi plockade fläderblommor hos en vän. I bröllopsdagspresent gav M och jag varandra en fläder.. tänk så fräsigt när vi kan skörda här hemma. Nu provar vi göra flädersaft för första gången!

Det blev fredag. Pappan gick på semester och hurra för det!! Vi drog och badade allihopa tillsammans, med en gång. Perfekt med en badplats supernära byn så att brandismannen som hade jour, kunde hinna susa på larm ifall det hade gått ett sånt just där och då..

Det blev lördag och innan vi andra vaknat, hade pappan susat iväg för en överraskning som länge planerats.. Svensexa för en älskad kusin. Här hemma packade vi en helgpackning, pysslade om djur och gård och sen drog vi iväg från byn..

… men vi kom inte långt, förrän vi stod med tvärpunktering. Och nåddes av nyheten att lill-Stickan satt hööögt upp i en tall och vägrade komma ner. Jag tror tusan att det alltid händer något extrakruxigt när vi är ”en man kort” här hemma.. men jag tröstar mig med att M hade suttit lika mycket ”i sjön” som jag, om han fått punktering där mitt på E4-an… att ha fyrhjulsdrivet rymdskepp är suuuperbra, men kan vara väldans krångligt vid till exempel ett sånt här läge. Såna här gånger vet tacksamheten inga gränser, över att leva omringade av superhjältar. Tack älskade päron och svärpäron för eran superhjälp.. hur bra med ett bilfixarproffs till svärfar, till exempel?? ..

Till sist hamnade jag och barnen där vi skulle. I lilla byn, hemmahemma. För vårt egna semesterdygn medan pappan var iväg på sin bus-tur. Åhåå så gott vi haft det. Blivit så ompysslade.

Älskar att jag morgonpromenerade med pappsen. Att barnen badat sig skrynkliga med mormor. Att vi delat ett helt dygn tillsammans, fyllt av massa må-gott. Så tacksam. <3

Till söndagkvällen mötte vi pappan här hemma på gården. Plockade blommor och knatade direkt lilla vägen till barnens farmor och farfar, som vi var bjudna på middag hos. Ni hör ju, vilka lyxknösar vi är! <3

Att sedan supertrötta få somna till doften av smultronschersmin och luktärt, i ett sovrum vi fortfarande tycker är helt sagolikt att vi faktiskt går och lägger oss i om kvällarna nu.. denna söndagkväll, med vetskapen om att semestern inte ens börjat, på riktigt…

Nyp. Mig. I. Armen.

Och nu är det första dagen på det efterlängtade pärlbandet av dagar att fylla med tillsammanstid.

Önskeplaner för vår första tillsammans-sommarlovs-vecka!

-Insupa känslan av att ha hela långa ledighetspärlbandet framför oss… käre tid, som vi njuter omedelbums!

VILA. Vi har jobbat på på ”alla” fronter extramycket senaste och det är precis vad vi behöver varva med, mellan allt vi önskar göra Att vila, alltså.. bara rå om oss själva <3

-Sätta igång med stänglsandet av stora sommarbetet!

-Bjuda hem Tant G på andra sidan lillåkern!

-Åka på dagstur med vännerna <3

-Träffa hela, hela storfamiljen som samlas här i norr, hemmahemma, för första gången på evighet.

… kan ej med ord beskriva hur lyxig känsla det är på denna första semestermåndag. Vardag som sommarlov, allt har sin charm tycker jag. Jag älskar våran vardag.. men just precis nu är det helt underbart att bryta den för ett slag och bara dundra in i sommarsemesternjutet.

Ta hand om er alla, allt ni bara kan. Så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4