Veckan som gick, var mer än innehållsrik.

Vi tar en kik!

Vi började veckan med en rivigt strulig måndag som ni ju läste om redan då. Men solen sken, alla var pigga. Jag och tre minstingarna åkte efter strulmorgonen till grannbyn och hämtade ut ett efterlängtat paket från Kunskapstavlan.

Så otroligt fin ”En bra kompis”-tavla. Till barnen. Julklappstips!! (Reklam för kunskapstavlan.se)

Innan det blev alldeles kolsvart gjorde vi oss ett skitmysigt äventyr.. låtsades att vi var lååångt hemifrån, hade vandrat ute på snöyriga fjället dagen lång och nu äääntligen skulle få mat. Middagen blev dessa nyheter från Blå Band, ”grymixer”. Vi fräste köttfärs och tillsatte sedan pasta- och kryddblandningen samt lite vatten, lät alltsammans koka upp i murrikkan och sen var det klart att äta. Succé-äventyr en måndag i december. Dessa bilder postades sedan i ett samarbete för Blå Band. Win-win att kombinera livet med jobb.. det är just så ”Drömgårdsliv” är uppbyggt.

Det var full fräs på lek och kreativitet hos småungarna. Älskar det! Och dom. Kära hjärtanes.

En dag gick i det närmsta helt åt till att vara på sjukhuset med Olof.

Ni kommer ihåg att när han var 8 dagar gammal så upptäckte vi två blåsor på honom som visade sig vara stafylokocker, svinkoppor? Som han då fick antibiotika för då det kan bli en spridd väldigt allvarlig infektion när det handlar om en så liten människa. För ett par veckor sedan upptäckte vi att två utav hans små ”hormonplitor” i ansiktet (ni vet såna prickar som många bebbar får kring månads ålder) hade börjat se ut som två små svinkoppor. Inget jag skulle ha reagerat vid om vi inte hade förra svinkoppshärvan i ryggsäcken, det såg bara ut som två plitor som blivit lite irriterade. Men nu visste vi ju hur det kunde se ut och kollade upp saken direkt. Mycket riktigt. Stafylokocker, igen. Men återigen var lillvännen oberörd och ej sjuklig, nu också flera veckor äldre, sådär så att vi lätt kunde avgöra ifall han skulle bli slö eller inte vilja äta som vanligt. Något vi inte kunde avgöra när han var 8 dagar gammal och bara, bara sov och sov.. Nu ville vi prova behandla själva först, med tvål, vatten och baddande med alsollösning, innan antibiotika. Hurra! Det gick vägen och snusket försvann, ännu en gång. Men vi har alltså varit på provtagningar hit och dit och nu; återbesök för att åter se så att han mår väl. Och det gör han. LYCKA!

Så blev det första december.

Och en Nisse vid namn Rolf hade flyttat in. Vi kan kalla honom Roffe om vi vill säger han. Han började med att ge barnen varsin chokladkalender. Har vidare bett oss skriva/rita en presentation av vår familj. Som han sedan svarade med att berätta om sig själv. Långa flätor har han och älskar sticketröjor och non-stop. Gillar bus gör han också. En dag var ytterskorna fyllda med lego när barnen stoppade fötterna i dom..

Vid skolhämtningen stuvade jag in två extra gullungar i storbilen och hem det bar med fullt lass barn. Vi hade så mysig eftermiddag tillsammans. Barnen lekte och jag bjöd på gott saffransfika.

När ungarna hade fikat satte jag mig själv på sofflocket, med ammande bäbis i famnen och den största biten saffranskrans. Sörplade kaffe och njöt. Lugnet och ljuden av lek och små samtal från barnen omkring i huset. Dessa små tanka-energi-stunder är mer än guld värda.

Dom dagliga bestyren. Friskluft…

.. och Djuren. Barn och djur, fantastisk kombo. Och just nu bjuder livet väldigt mycket Stjärtlapp. Eller ”stjärtlampa” som Lillebror B säger.. och jag vägrar rätta honom. Inte nu. Kanske sedan.

Vi gjorde sånt här också. Hur gulligt? Stampade bäbisfoten i trolldeg och fyllde avtrycket med gips. Så har vi gjort med alla fyra barnen vid samma vecka. Väldigt, väldigt gulligt och himla roligt att ha kvar!

Och när fredagen kom var jag såå trött men jag hade ett jobb kvar för veckan att fota och skicka in för utkast. Kan inte tänka mig något mysigare uppdrag än att få baka kakor och koka karameller och sedan skicka faktura för det….

Här ser ni ”behind the scenes”.. ammepaus mitt i fotojobb. Det här ingår i vårt pussel, vissa veckor pusslas det mer, det här var en sån. Bakom ett samarbete är det nog mer jobb än man kan ana.. uppgörelser med företaget i fråga, en ”brief” att läsa av där krav på bild/film/bildtext står. Skapande av innehåll, fotande, filmande, redigerande, skrivande, kanske önskas ett utkast också innan själva publicerandet. Följt av rapporterande till den som givit uppdraget och till sist fakturerande. Men det är så roligt så oj oj!

När alltsammans var klart, firade jag med att småstäda hela hemmet så vi kunde ta fredag i ett mysigt, såpadoftande hem. Och sen var mor trött så trött. Och alla andra i gänget också. Gott, så gott med helg. Ingen fara att trötta ut sig rejält för ett slag, om man möter upp med vila.

Så lördagen gick i vilan och återhämtningens tecken som ni ju läste om HÄR.

Rackarns bara, att lördagnatten bjöd på tvärt besök av Herr Äckelsjuka (som vi inte sett till på flera år nu tack och lov) för ena lillungen.

Söndagen och andra advent blev således en långsam variant.. med blåbärssoppa, coca-cola och piggelin i salig blandning. En god stund ute i friska luften också.. och pysslet, som gömde sig i det andra adventspaketet. En tomteskål att måla hur man ville.

Lyckan enorm, att vi vaknar till måndag och ännu ingen fler som blivit dålig. Hoppas, hoppas, hoppas det håller sig så! Herr Äckelsjuka är ju såhåhåå inte kul. Bara tanken på att alla fyra barnen ska få det samtidigt och även vi vuxna, gör mig svettig.. såå vi tänker inte så mycket så. Dränker händerna i handsprit och är så noga vi kan åt alla håll och kanter. So far, so good…

Jag känner gott mod och hopp inför den här veckan! Tacksam och rysligt ödmjuk inför livet, som inte är att ta för givet, alls.

Önskeplaner för den tredje adventsveckan!

-Luuugna hemmadagar! … så lugna dom kan bli, alltså. Förra veckan var väl fylld med saker att göra, hinna med, deadlines till samarbeten, sjukhusbesök, barnvaktsroddande osv… utöver ”det vanliga” som är ganska så nog fullfartigt. Men allt hör till och vissa veckor måste få vara så. Nu möter vi upp med en lugnare variant!

BVC-besök med Lill-Olof! Mäta, väga … så lycklig för att han växer så väl. <3

-Knåpa med alla möjliga julefuffens.. försöker hålla ner på julklappandet men några klappar blir det.

-Måla trösklar i matrummet! … vi har haft väldigt låg växel på bygg och renovering sedan Lillminsting kom men nu börjar vi vara peppade igen.. får riktigt hålla i oss för att inte påbörja något nytt nu innan jul.. påtar med att färdigställa sånt småfix som finns att göra här och där, istället.

-Fira tredje advent!

Önskar er alla en fin vecka! Ta hand om er. Allt vad ni kan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4